BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.424,16
HABER /  GÜNCEL

Bir Phelps kadar olamadık

Başbakan Erdoğan, Olimpiyatlarda Türk sporcuların başarısızlıklarına tepkili. ABD'li yüzücü Phelps'i örnek gösterdi..

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal'da inşa edilen Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi'nin açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olimpiyatlarda alınan başarısız sonuçlara tepki gösterdi.

HASAN DOĞAN'LA SİNERJİ YAKALADIK

Dostu, merhum Hasan Doğan adına yapılan kompleks için de konuşan Erdoğan, "Hasan kardeşimle ilgili federasyon başkanlığına adaylığı söz konusu olduğu zaman Aysel kardeşim (Hasan Doğan'ın eşi) bunu istemiyordu, benden de rica ediyordu. 'Ne olur Hasan'ı ikna et girmesin bu işe' diye. Tabii ben de kendisine o zaman şunu söylemiştim, 'Ama bütün kulüpler istiyor. Bu noktada bu işe gönül vermiş bütün insanlar istiyor. O zaman burada büyük bir hassasiyet var. Bu arada oğlu Selim ve Zeynep kızmız da istemiyordu. Siz de burada fedakarlık yapacaksınız' dedim. Ve sonunda onlar da bu fedakarlığı yaptılar. Tabi iyi de oldu. Kısa zamanda futbol camiası iyi bir sinerji yakaladı. Bunun neticesini de kısa zamanda o sinerjiyle beraber alma fırsatı oldu" diye konuştu.

BİR PHELPS KADAR OLAMADIK

Konuşmasının bir bölümünde 2008 Pekin Olimpiyatları'na atıfta bulunan Erdoğan, Olimpiyatlarda 8'de 8 yapan ABD'li rekortmen yüzücü Michel Phelps'i örnek gösterdi. Erdoğan, "Temennim odur ki; futbolda bu adımı atarken, basketbolda da bu adımı atalım. Orada da bu başarıları yakalayalım. Aynı şekilde yüzmede bu başarıları yakalayalım. Bakın bir kişi 8 tane madalya getiriyor. Bizim ise aldığımız madalya sayısı 3. Ve bunların içinde altın yok. Ama bir kişi tek başına süpürüyor. Bizde niye olmasın? O da insan. Bizde de insanlar var. Ne gerekiyorsa bunu yapalım. Yetiştirelim. Bizim evlatlarımızın içinden, nasıl Phelps'ler çıkıyorsa, Ahmet, Mehmet de çıksın. O da gelsin madalyaları toplasın. Hep beraber dayanışma içerisine gireceğiz, el ele vereceğiz ve bu başarıları hep birlikte yakalayacağız. Bunlar her alanda olur. Enteresan olan şu. Takım oyunlarında olimpiyatlarda Türkiye yok. Sadece bireysel müsabakalarda var. Bu bizim için acı değil mi? Bunu da aşmamız lazım. Bunu da başarmamız lazım. Nasıl olur da biz takım oyunlarında olamayız. Öyleyse bunu başaracağız. Kararlılık içerisinde bunu başaracağız" diye konuştu