BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  GÜNCEL

Bu kaset iddiası doğruysa ortalık karışır!

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olan ses kaydının imhası için emir mi verildi? Bu iddia ortalığı karıştıracak...

Abone ol

Savcı Muammer Akkaş’ın başlattığı ve Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da ifade verdiği 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili yeni bir iddia ortalığı karıştıracak türden.

Al Jazeera Türk'ün haberindeki iddiaya göre, 8 Ocak tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü’ne gönderdi.

Gönderildiği iddia edilen yazıda 25 Aralık soruşturması için polis fezlekesinin 15 Aralık tarihinde savcılığa gönderildiğine dikkat çekildi ve “mahkeme kararlarına istinaden yapılan telefon dinleme, iletişim tespiti ve fiziki takip işlemlerinin 15/12/2013 tarihi itibariyle sonlandırılarak imha işlemlerinin Başsavcılığımız nezaretinde yapılması” denildi.

Yani 15 Aralık tarihinden sonra toplanan telefon dinleme de dahil tüm delillerin imha edilmesi Emniyet’ten istendi.

GÖRÜNTÜ YOK YENİ ERDOĞAN KASETİ ÇIKTI - (TIKLA OKU)

Al Jazeera Türk'ün haberindeki bir diğer iddiaya göre ise belgede Cumhuriyet Savcıları İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Murat Çağlak’ın imzaları var.

AKILLARA ERDOĞAN'IN OLDUĞU İDDİA EDİLEN SES KAYDI GELDİ

Başbakan Erdoğan ve oğluna ait olduğu iddia edilen ses kaydı eğer gerçekse, telefon görüşmesi 17 Aralık tarihinde yapıldı. Yani 3 savcının “imha edin” talimatı verdiği delillerden biri de bu görüşme olabilir.

Kaydın gerçek olup olmadığı teknik açıdan henüz doğrulanmadı. Kaydın You Tube’a konulmasından birkaç saat sonra Başbakanlık kaydın montaj olduğunu duyurdu.

ESKİ AKP'Lİ VEKİLDEN KORKUNÇ ERDOĞAN PROVOKASYONU (TIKLAYIN)

FEZLEKENİN HUKUKİ BİR TEMELİ YOK

Hukukçu Dr. Naim Karakaya, fezlekenin hukuki bir temeli olmadığını belirterek, “Fezleke polis tarafından hazırlanan bir özettir. İddianameye benzemez” dedi. Savcıların fezlekeden sonraki çalışmaların imha edilmesi yönündeki yazısının doğru olmadığını söyleyen Karakaya, “CMK’nın 137. maddesine göre delillerin suçla ilgisi yoksa veya takipsizlik kararı verilecekse imha edilebilir. Ayrıca ek fezlekeler de gönderilebilir emniyet tarafından" dedi.

TARAF'IN İDDİASI : GÜLEN İÇİN KIRMIZI BÜLTEN (TIKLA OKU)

Avukat Hüseyin Ersöz ise fezlekenin ardından emniyetin çalışmalarına devam edemeyeceğini ve “imha talebinin” doğru olduğunu bildirdi. Avukat Ersöz, dinleme-izleme gibi çalışmaların fezlekeden sonra devam etmesi için, savcılığın yeni bir soruşturma numarası ile soruşturma başlatması gerektiğini belirtti.