BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan Cemaate 'sülük' benzetmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Uşak'ta halka hitap etti.

Abone ol

AK Parti'nin Uşak mitinginde Cemaat'e yüklenen Başbakan Erdoğan, 'Sakın dershanelere bu yavrularınızı göndermeyin. Devletin okulları var. Bunlar sülük gibi emiyorlar' dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın Uşak'taki konuşmasından önemli satırbaşları: 

Bugün Uşak’ta tarih bir gururu yaşıyoruz. Cumartesi günü Sivas ve Yozgat’tan yola çıktık. Pazar günü Afyonkarahisar ve Kütahya’ya gittik. Görülmemiş bir coşkuya tanıklık ettik. Bugün Burdur’da tarihi bir coşkuyla karşılaştık. Şimdi Uşak’ta Ak Parti ile millet kucaklaşıyor. Rabbim kardeşliğimizi daim eğlesin.

30 Mart seçimleri ülkemizi, milletimiz, bölgemiz için hayırlara vesile olsun. 56 yıl önce 19 Eylül 1958 tarihinde merhum Menderes Uşak’a geldi ve şunları söyledi: Sizlere canım kurban daima hizmetinizdeyim. Merhum Menderes daima milletinin ülkesinin hizmetinde oldu. Merhum Menderes tam da Uşak’ta ifade ettiği gibi milletine hizmet yolunda hayatını kaybetti.

TARAF'IN İDDİASI : GÜLEN İÇİN KIRMIZI BÜLTEN (TIKLA OKU)

Merhum Menderes, milleti için ülkesi için çırpınırken tıpkı bugün olduğu gibi CHP yıkmanın bozmanın tahrip etmenin, ülkeyi gerile sürüklemenin mücadelesini veriyordu. Bugün hangi manşetler atılıyorsa o günde aynı manşetler atılıyordu.

Bugün hangi tahrikler yapılıyorsa o gün de aynısı yapılıyordu. O gün de sokaklar tahrik ediliyor, gençler sokağa itiliyordu. En önemlisi de merhum Menderes’e nasıl ağır iftiralar atıldıysa bugün de alnı iftiralar gündeme taşınıyor.

“BENİ YOĞUN BAKIMDA İLAN ETMİŞLER”

Bundan yaklaşık 3 yıl önce yeni Uşak’taydım. Sizin bu coşkunuz 30 Mart’ta ne olacağını gösteriyor. Ama bugün sosyal medyada daha önce partimizden ihraç ettiğimizim birisi ve bir medya grubu beni yoğun bakımda ilan etmişler. Demek ki görmek istedikleri yer orası. Bu can bu canda oldukça durmak yok yola devam.

ESKİ AKP'Lİ VEKİLDEN KORKUNÇ ERDOĞAN PROVOKASYONU ORTALIĞI KARIŞTIRDI (TIKLAYIN)

KILIÇDAROĞLU’NA SORU

Ne derlerse desinler ben burada, Uşak’taki konuşmamda CHP Genel Başkanı’na bazı sorular sordum. Bir tanesini özellikle sizlere hatırlatıyorum. Eline ÖSYM ile ilgili maili kimin sıkıştırdığını sordum, ona bu şakayı kimin yaptığını sordum. CHP Genel Başkanı o sahte mailin cevabını veremedi. Ne bizden ne gençlerden özür dilemedi. Bu işten dolayı yüzü kızarmadı. Çünkü yüz kızarması edebin işaretidir. Eline sonra bir de Kayseri ile ilgili sahte belge verdiler. Orada da çuvalladı. Kayseri Başkanım o Genel Müdür’den çok para kazandı. CHP Genel Başkanı başka bir skandalla bir montajla ortaya çıktı.

Bu kez eline o montajı kimin tutuşturduğunu çok iyi biliyoruz. Okyanus ötesinde CHP’nin hocalığını yapan bin zat var. Kardeşlerim şimdi okyanus ötesinden CHP Genel Başkanı’nın eline bu kez montaj verdi. CHP Genel Başkanı eline şeker tutuşturulmuş çocuk gibi dolaşıyor. Zannediyor ki ben Türk milletini kandıracağım.

Okyanus ötesinde takiye var, yalan var. Gazetelere dökülen o dinlemeleri duydunuz değil mi. Kendilerinden başka herkesi dinlemişler. Bunları inkar ediyorlar. Artık mızrak çuvala sığmıyor.

BAYKAL’A CEVAP: YETKİM YOK SEN TAKİP EDECEKSİN

Bakıyorsunuz CHP’nin başındaki zat ortada dolaşıyor. Kendisi aynı şekilde kasetle geldi. Eski Genel Başkan bana cevap veriyor. Bunu Başbakan’ın açıklaması lazım. Sosyal medyada düştün o kaseti yarım saatte biz kaldırdık. Öyle bir yetkim yok ki. Olay yargı meselesi. Onu senin takip etmen lazım. İnternet yasasının karşını kim dikildi. CHP, MHP BDP. Ondan sonra diyor ki biz dinleniyoruz. Ya bunları minimize etmek için bu adımları atalım istiyoruz.

Bu kasetlere bu montajlara Türkiye teslim olmaz. Paralel bir yapı emniyetteki yargı içindeki uzantılarıyla binlerce kişinin telefonları 3 yıldır dinliyor. Bakanlarımız var, milletvekilleri var, çalışma arkadaşlarım var, bürokratlar var. CHP,MHP, BDP var ama kendileri yok. Ne için. Şantaj ve kumpas. İstediği zaman isteğini kontrol altına alacak.

GÖRÜNTÜ YOK YENİ ERDOĞAN KASETİ ÇIKTI - (TIKLA OKU)

"SÜLÜK GİBİ YAPIŞIYORLAR"

Dershaneler meselesi çıktı. Niye rahatsız oldular. Çünkü 1 milyar dolarlık rant vardı. Sakın ha çocuklarınızı dershanelere göndermeyin. Devlet okullarına gönderin, size bizim okullarımız yeter. Özel okullara da göndermeyin. Bunlar insana sülük gibi yapışıyor. Özel okullarda bile… Özel okula gidiyor para veriyor bir de dershaneye gidiyor yine para veriyor. Bu nasıl iştir. Hep Money Money Money. (Para, para, para)

Artık bu oyunu bozmaya mecburuz. 30 Mart bu oyunu bozmanın tarihidir.

TÜRKİYE'DE İSE ÇIKSIN MEYDANA

Kamuoyu araştırmalarında hala yüzde 45 yüzde 50 bandını görünce bunlar çıldırıyor. Bu paralel yapının elemanları Başbakanınızı dinliyor. Bu yapının polisi benim korumam olmuş. Devletin polisi. Ne bileyim. Benim odama böcek yerleştiriyor. Şimdi kaçmış. Geçenlerde bunların yalanı bol. Gazetelerinde kaçmak diye bir şey yok diyor. Türkiye'de ise çıksın meydana.

"ELİMDE BİR BELGE VAR"

Şuan da elimde bir belge var. Merhum Menderes'e oynanan bir oyun bu. Burası çok enteresan beraberlerinde çok yüklü altınla yakalandılar diyor. Vatan severliğinize hitap ediyoruz il ilçe ve bucak başkanlarının salınmamalarını rica ediyor. Bu memleket neler gördü neleri yaşadı. 12 uçak dolusu altın mücevherat kaçırılıyormuş 1960'ta. Bu müfteriler var ya hiç değişmiyor.

YILMAZ ÖZDİL : ALO BABACAĞIM YAZI GÜNÜN PAYLAŞIM REKORUNU KIRDI (TIKLAYIN)

"KANDAN BESELENEN VAMPİRLER"

Montajcılar aynı işte aynı CHP'nin başındaki zat. Bu zat yolsuzlukla gidiyordu, Rahşan affıyla yırttı. Bu SSK'yı batırdı. Şuan da terör meselesini çözmemizden rahatsız oluyorlar. Bir yılı aşkın süredir Doğu'dan acı haberler almıyoruz. İşte bundan çok rahatsızlar. Bunlar kandan beslenen vampirler. 

"BUNLAR SİRK CAMBAZI"

Sevgili gençler bakınız üniverstilerde okuyorsunuz. Sizler biz gelmeden önce 45 liracık burs alıyordunuz. Biz 45 liralık bursu 520 liraya çıkardık. Şuanda tablet bilgisayarlar öğrencilere dağıtılıyor. Paralel yapı bir haber çıkarmışl öğrenciler tablet bilgisayarları almıyorlar diye. Bunlar sirk cambazı sirk cambazı... Önümüzde 10 milyon tablet bilgisayarı yavrularımıza dağıtacağız.

"BU OYUNA GELMEYİN"

Yıllar yılı bu ülkede kızlarımızı birbirinden kopardılar senin başın örtülü okula gidemezsin dediler. Kardeşlerim ne oldu gitti mi ne oldu dünya yerinden mi oynadı? Benim başörtülü kızımda başı açık kızımda el ele yürüyorlar. Bunlar birbirini Allah için vatan için birlik için seviyorlar. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere 30 Mart'ta bir kez daha cevap verelim. Size bir şey daha hatırlatayım, hür iradenizi birilerinin yaptığı gibi asla hipotek altına aldırmayın. Bu oyuna gelmeyin. 

"YENİ TÜRKİYE'DE HUZUR VAR"

Miraçtan peygamber efendimizi indirip kamyona bindiriyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bunlar bunu dahi yaptılar. Televizyon kanallarında bunu bile yaptılar. Beddua ile güçlendiğini zanneden, bir yapı bunu yapar. Biz oralara gittiğimde ben methiyeler dizen biriydim bana da tesbihler geliyordu hediyeler geliyordu. Ben de diyorum ki kardeşleirm biz elimizden geleni yaptık. Sabreden zafere ulaşır, sabredeceğiz. Bunlarda insaf yok izah yok her şeyi yaparlar. Bu demokrasi düşmanlarına sandıkta her türlü cevabı vermeye hazır mıyız? Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Unutmayın eski Trükiye'de gerilim enflasyon yasaklar yolsuzluk var. Eski Türkiye'de terör var, kan var, kardeşi kardeşe düşürmek var. Yeni Türkiye'de istikrar var huzur var.

"CHP DEMEK, YOLSUZLUK DEMEK"

Bizde inşaat var, bunlarda iftira var. Bu seçimde bizim en önemli sloganımız ne biliyor musunuz? "Daima millet, daima hizmet ve büyük medeniyet yolunda insan". Bu belediyecilik seçiminde bizim başarımız burada, belediyecilik bizim işimiz. İstanbul'dan Belediye Başkanlığını CHP'den ben aldım. İstanbul çöplüktü çöplük. İstanbul susuzdu, su yoktu. Veysel Bey'i İSKİ müdürü yaptık. Sağolsun İSKİ'nin başına geçti. 180 kmden dağları deldik, İstanbul'a su getirdik. Geçen çıkmış bu aday İstanbul'un su sorununu halledeceğim diyor.  Sanki İstanbul'un suyu yok. İstanbul'un su sorunu eskidendi. O sorun sizin döneminizdeydi. Biz bu su sorununu giderdik. CHP demek çöplük, hava kirliliği, yoksulluk demektir.

"BİZ BU GÜNDEME TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Eskiden 1 milyona tuvalete girerdik. Eskiden zengin milyonerdi milyonere zengin denirdi. Dedim ki bu sıfırları atar mıyız, atarız. Gazeteler ne yazdı "bu sıfırlar atılırsa enflasyon patlar" dediler. Bir tanesi ben Taksim meydanına çıkar anırırım dedi. Hala anıracak bekliyoruz. İşte bunu yazan gazete benim yoğun bakımda olduğumu yazmış. Bugün ne oldu enflasyon patladı mı, çatladı çatladı. Biz bu gündeme teslim olmayacağız, bizim çok işimiz var. İnşallah üçüncü havalimanını da yapacağız. Tuttular onları da dinlediler, çünkü Türkiye'nin çok daha güçlenmesini istemiyorlar. Kanal İstanbul'u da onlara rağmen yapacağız. Uşak bize Selçuklu'nun yadigarıdır. Anadolunun işgalinde en çok acı çeken yerlerden biri de Uşak'tır. Ülkemizde pek çok ilke imza atmıştır Uşak, örnek bir şehir.
 
"HIZLI TREN MÜJDESİ" 

Biz bu gündeme teslim olmayacağız, bu saldırılara boğun eğmeyeceğiz.

Uşak bize Selçuklu’nun Germiyanoğluları’nın, Osmanlı’nın yadigarıdır. İstiklal Savaşımızın başarısının ardında Uşak rahat bir nefes aldı.

İşte müjdeye geldim şimdi. İzmir yüksek hızlı tren projesiyle Afyonu’u, İzmir’e Ankara’ya kısa sürede ulaşabilir hale getiriyoruz. Proje tamamlandığında şuanda 5 saat olan yol 2 saat 20 dakika olacak. Buna ilave olarak mevut Manisa-Uşak- Afyon demiryolunu yenilemeye başladık.