BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

Bu kadınlar harıl harıl ne yıkıyor dersiniz?

Muşlu kadınlar geçmiş akarsuyun başına. Çamaşır yıkıyorlar sanmayın... Yıkadıkları aslında hepimizin en çok tükettiği bir şey...

Abone ol

Daha çok ekmek yapımında kullanılan buğday nasıl temizleniyor hiç merak ettiniz mi?

Muşlu kadınlar tarlalardan elde ettiği buğdayın temizliğini akasurlarda yıkayarak yapıyor... Ekimini yaptıkları buğdayın hasadını tamamlayan Muşlular, kaliteli un elde edilmesi için buğdayı akarsularda yıkıyor.

Bulanık ilçesine bağlı Sarıpınar beldesinde, ailece akarsu kıyılarına akın eden birçok çiftçi, bir an önce buğdayı suda temizleyerek un öğütümü için hazır hale getirebilmenin telaşını yaşıyor.

FABRİKAYA GİTMEDEN ÖNCE YIKANIYOR

Hasadı yapılan buğdaydan daha kaliteli un elde etmek için bol suda yıkanması gerektiğini ifade eden çiftçi kadınlar, ''Yıllık un ihtiyacımızı karşılamak için tarladan topladığımız buğdayın bir kısmını yıkıyoruz. Yıkama işleminin ardından buğdayı güneşte kurutmamız gerekiyor'' dedi.

Sarıpınar Çayı'nda ailesiyle birlikte buğday yıkayan Muhittin Toprak da ''Un fabrikalarında buğday temizliği istediğimiz gibi olmuyor. Bu yüzden ekmek yapımı için özel bir temizlik yapıyoruz. Hiç kimse ekmek yapımı için kullanacağı buğdayını yıkamadan fabrikaya götürmüyor'' diye konuştu.

BUĞDAY NASIL YIKANIYOR? İŞTE FOTOĞRAFLARI...

[PAGE] [PAGE] [PAGE]