BIST 10.093
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.433,29
HABER /  GÜNCEL

Bu kadınlar dehşet verici

Etiyopya son dönemde adını kızların sünnet edilmesi olaylarıyla tanıdı.

Abone ol

Kadınların yüzde 75'e yakının sünnet edildiği sanılıyor. Etiyopya bizim bildiğimiz adıyla Habeşistan, dünyada en çok köle edilen millet olarak biliniyor. Dünyanın dört bir yanından Etiyopya'dan köle götürdüler.Bu yüzdende Etiyopya 'Köle ülkesi' olarak biliniyor.

Etiyopya,en az İran ve Türkiye kadar köklü bir devlet geleneğine ve tarihe sahiptir. Kuruluşunu M.Ö 13. y.y'a kadar götüre bileceğimiz Etiyopya devleti,1936-1941 arasındaki Mussolini İtalya'sının istila ve işgal hareketini saymassak,tarihi boyunca bağımsızlığını koruyabilmiş ve Afrika Kıtası'nın Avrupalılarca sömürge yapılamamış tek ülkesidir.

Bugün 77 milyon nüfusuyla açlık ve AIDS ile savaşan bu fakir ülkede dinmek bilmeyen iç savaş ve açlık nedeniyle her yıl milyonlarca insan yaşamını kaybediyor.Son 25 yılda Afrika’da AIDS nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25 milyonu geçmiş durumda. Bunların 560 bini çocuk. Etiyopya’da HIV virüsüne ilk kez 1980’de rastlanmış, o günden beri hasta sayısı katlanarak artıyor. 2005 yılında nüfusun yüzde 2’sinin AIDS virüsü taşıdığı tespit edilmiş.

Etiyopya son dönemde adını kızların sünnet edilmesi olaylarıyla tanıdı.Kadınların yüzde 75'e yakının sünnet edildiği sanılıyor.

Etiyopya'da şehir dışında vahşi ortamlarda yaşayan kadınların durumları daha da feci bir halde.

Bu vahşi toplumun kadınları doğduklarında dudaklarına yuvarlak bir tabla geçiriliyor ve bu tabla ile büyüyorlar.Yuvarlak tablalar yüzünden yüzleri korkunç bir görünüme sahip oluyor.

Bu adeti sürdürmek zorunda olan bu kadınlar gerçekten çok korkunç bir görünüme sahip oluyorlar. Yetişkin kabile kadınları ellerinde silahlarla erkeklerle birlikte savaşıyor.