BIST 10.164
DOLAR 32,27
EURO 34,90
ALTIN 2.434,22
HABER /  SPOR

Kadıköy darphanesi!

Her maçını kapalı gişe oynayan sarı lacivertliler, UEFA’dan bugüne kadar 12 milyon 290 bin Euro kazandı.

Abone ol

ŞAMPİYONLAR Ligi’ndeki son 5 maçında 260 bin seyirci toplayan Fenerbahçe, elde ettiği başarılarla birlikte kasasını da doldurmaya devam ediyor.

Türkiye’nin kullanılan en büyük kapasiteli stadı olan Şükrü Saracoğlu’nda her maçını kapalı gişe oynayan sarı lacivertliler, şimdiye dek UEFA’dan 12 milyon 290 bin Euro para kazandı. Yılda 40 milyon dolar gelir getiren stat, artık taraftara dar geliyor.

11 maçtır yenilmiyor

Isıtma sistemi, modern koltukları, cafeleri, restoranları, dev ekranlı televizyonları ve locaları ile çağdaş bir futbol mabedi haline getirilen Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan maçlar, taraftara keyif veriyor. Anderlecht ile başlayan galibiyet serisini Inter, PSV, CSKA ve Sevilla ile sürdüren sarı lacivertliler, sahasındaki yenilmezlik unvanını 11 maça çıkararak, Türkiye’nin Avrupa’daki gururu oldu.

En düşük bütçeli

Mali işler müdürü Tamer Yelkovan da bugüne kadar kasasına 12 milyon 290 bin Euro koyan takımın, Sevilla’yı elemesi halinde 2 milyon 200 bin Euro daha kazanacağını söyledi. Yelkovan, bu rakamın çeyrek finalden sonra 2.5 milyon Euro, yarı finalde 3 milyon Euro olacağını belirterek, "Finale çıkarsak en az 4, en fazla 7 milyon Euro daha kasamıza girecek. Başarı beraberinde ekonomik olarak da kulübümüzü büyütüyor" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi’nde gruplardan çıkan takımlar arasında en düşük bütçeye sahip olan Fenerbahçe, her geçen gün daha da büyüyerek, dünya kulübü olma yolunda önemli adımlar atıyor. Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Milan gibi kulüpler ile aynı arenada savaşan sarı lacivertliler, dev rakipleri ile saha içi ve saha dışında boy ölçüşecek seviyeye geldi. Bu da Türk futbolu adına büyük kazanç oldu.

Konfor mest ediyor

Her maçı kapalı gişe oynayan taraftarlar, stadın konforunu her fırsatta dile getiriyor. Buna en güzel örnek de Sevilla maçında yaşandı. Fenerium alt tribününde maçı izleyen bir kongre üyesi, dışarıda soğuk bir hava olmasına rağmen içerideki ısıtma sistemi nedeniyle paltosunu ve kaşkolunu çıkararak maçı izledi. Maç sonunda palto ve kaşkolunu statta unutan taraftar, geri dönerek görevlilerden teslim aldı.