BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,64
ALTIN 2.412,15
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bu istifa MHP'yi derinden sarsacak

Milliyetçi Harekat Partisi'nin (MHP) Hakkari İl Başkanı Sabri Gündoğan, teşkilatı ile birlikte istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı.

Abone ol

Yarın yapılacak seçimler öncesi MHP'yi sarsacak istifa haberi Hakkari'den geldi. Milliyetçi Harekat Partisi'nin (MHP) Hakkari İl Başkanı Sabri Gündoğan, teşkilatı ile birlikte istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı.

Yaklaşık 16 yıldır MHP İl Başkanlığı görevini yürüten ve 8 bin mensubu bulunan Herki Aşireti lideri Sabri Gündoğan, Cumhuriyet caddesinde bulunan AK Parti Şemdinli İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bir törenle AK Parti'ye geçti. Törende bir konuşma yapan Gündoğan, "Yaklaşık 16 yıldır canımla, malımla bu ülke için çalıştım. Bundan sonra bütün çabam ve hizmetlerim AK Parti için olacak. İstifa dilekçemi MHP Genel Merkeze faksladım" dedi.

AK Parti Hakkari milletvekili adayı Kasım Demir ise Hakkari bölgesinde saygın bir yeri olan Gündoğan'ın halen Herki aşireti liderliğini yapmakta olduğunu belirterek, "MHP Hakkari İl Başkanlığı'ndan istifa ederek yaklaşık 4 bin oyla AK Parti bünyesine geçmiştir. Kendisine ve Herki aşiretine teşekkür ediyor. Aramıza katıldıklarından dolayı kendilerine teşekkür ederim" şeklindekonuştu.

Sabri Gündoğan'a partinin rozetini AK Parti Hakkari milletvekili adayı Kasım Demir ve AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Akgül birlikte taktılar.