BIST 9.541
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,81
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Bu iş kime yaradı cemaate mi CHP'ye mi?

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, en son genel seçim anket sonuçlarını açıkladı. Cemaatle anılmanın CHP'ye zarar verdiğini söyledi.

Abone ol

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, CHP'nin Gülen Cemaati'yle adının anılmasının seçim sonuçlarına yansımasını değerlendirdi.

Gür, "Cemaatin, CHP'ye katkısından daha çok zararı oldu" yorumunda bulundu.

Hükümetin çözüm süreci projesine ilişkin yapılan en son anket sonuçlarını da değerlendiren Gür, "49 ilde, 7 bin 500 hanede bir araştırma yaptık. Halkın büyük çoğunluğu yüzde 59'u barış sürecini destekliyor" dedi. 

TV NET'te Türkiye'deki seçmen profilini değerlendiren Adil Gür, CHP'nin sosyal demokrat bir parti olması gerektiğini belirterek, "Sorun, CHP'nin siyasal çizgisiyle ilgili değil. CHP'nin iktidar olması için bir sağ partisi olması gerekmiyor. CHP'nin bir sosyal demokrat parti olması gerekiyor. Kürt sorununa, Alevi yurttaşların sorununa yaklaşırken, mütedeyyinlerin sorununa yaklaşırken bir ideolojik nedenden dolayı değil sosyal demokrasiye inandığı için yanında olması gerekiyor. Dünyanın her yerinde, sosyal demokrat partilerden, ezilenlerden, işçi sınıfından oy alıyor" açıklamalarında bulundu.

TABAN GÜLEN'E TEREDDÜTLE BAKIYOR

"Cemaate insanların yüzde 90'ı tereddütle bakıyor" diyen Gür, Gülen cemaatinin CHP ile ilişkisini şöyle analiz etti:

"Nedeni geçmişte yaşanan Ergenekon, Balyoz sürecinde çok tartışıldı. Dün muhalefete oy verenler tepkiyle bakıyordu cemaate, buna atık AK Parti seçmeni de eklenince ortaya bir çoğunluk çıktı. CHP'nin cemaatle anılmasını, CHP seçmeni şiddetle eleştiriyor. Cemaatin, CHP'ye katkısından daha çok zararı oldu."

 Yurtdışında da önemli oranda seçmen bulunduğunu belirten Gür, "Yurtdışında yüzde 5'e yakın seçmen var. Randevu olmazsa, oy kullanım oranı artar" dedi.

ÇÖZÜMDEN HALK UMUTLU

Gür, halkın çözüm sürecinden beklentisinin büyük olduğunu söyledi. Gür, "49 ilde, 7 bin 500 hanede bir araştırma yaptık. Halkın büyük çoğunluğu yüzde 59'u barış sürecini destekliyor" diye konuştu.

Gür, şunları söyledi:

"Oy davranışına bakıyoruz. Kimin sağ parti, kimin sol parti olduğunu anlamak mümkün değil. Sol ve sağın bugün bir şey ifade etmediğini düşünüyorum. Türkiye'deki kamplaşmanın, kutuplaşmanın, ayrışmanın ideolojik değil ekonomik değil ekonomik olduğunu düşünüyorum. İdeolojik derken ideolojik oy veren seçmenler yok değil anlamında söylemiyorum."

TEOG SONUÇLARI AÇIKLANIYOR MEB SON DAKİKA AÇIKLAMA