BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Uygur Türkleri Çin'e dönerse kurşuna dizilecek!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan zulme uğrayıp feryat eden Uygur Türkleri’nin durumunu hatırlatmak için TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Aralarında 6 aylık bebeklerin, 70 yaşında dedelerin, nenelerin bulunduğu 360 Uygur Türkü’nün, 13 Mart 2014 tarihinde Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye doğru yola çıktığını, Malezya üzerinden Türkiye’ye gelmeyi planladıklarını, ama bunun gerçekleşemediğini belirten Türkkan, Uygur Türkleri’nin Tayland’da sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını ve tutuklandığını vurguladı:

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Tayland Hükümeti ile temasa geçti. 360 Uygur Türkü’nü tez zamanda Türkiye’ye getireceklerdi. Bir değil, 5 değil, tam 9 ay geçti. 360 Uygur Türkü yaklaşık 300 gündür işkence görüyor.” Türkkan, Hükümet’e yüklendi:

“1,5 Milyon Suriyeli’yi yedirip içiren, cebine para koyan Hükümet, öz be öz soydaşlarımız için kılını kıpırdatmıyor.”

“Mısır’ın Rabiası’na ağlayanlar Doğu Türkistan’daki Rabia’ya da ağlamak zorundadır. Çünkü Çin’e iade edilmeleri durumunda birçoğu idam edilecek; ya kurşuna dizilecekler, ya da türlü işkencelerle öldürülecekler.” diyerek sözlerine devam eden MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın hedefine Başbakan Davutoğlu vardı: “Kim hırsızlık, yolsuzluk yaptıysa kolunu keseriz” diyen, ama tırnak, hatta burun kılı bile kesemeyen Sayın Başbakan’a sormak istiyorum:

Dışişleri Bakanlığın döneminde tutuklanan bu 360 Uygur Türkü için ne yaptın? IŞİD’in kaçırdığı konsolosluk personelini burada güvenlik güçlerimizi şehit eden teröristlerle takas etmek kolay. Hadi yüreğiniz varsa 360 Uygur Türkü’nü de kurtarın. Uygur Türkleri’ne sahip çıkma sözü veren Sayın Başbakan sözünü tutmak zorundadır. Hadi Çin’e de kafa tutun. Diplomasi Esad’a “Eyy Esed” diyerek yapılmaz. Esad’a hariçten gazel okuyarak diplomasi olmaz.”30 Milyon Müslüman Türk’ün yaşadığı Doğu Türkistan’da bu insanların ibadetlerini yerine getiremediğini vurgulayan Türkkan,"Uygur Türklerine sahip çıkma sözü veren Başbakan'ın sözünü tutmak zorunda olduğunu" belirtti.

MHP’li vekil, Çin’in soydaşlarımıza yaptığı zulme sessiz kalmak vicdansızlıktır, alçaklıktır. dedi.