BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

Bu infazın arkasından da o çıktı

Albay Kazım Çillioğlu'nu Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve ekibinin işkenceli sorgu sonrasında infaz ettiği iddia edildi.

Abone ol

1994 yılında intihar ettiği söylenen Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nu Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve ekibinin işkenceli sorgu sonrasında infaz ettiği iddia edildi.  Ölüm olayında, Devrimci Karargah soruşturması tutuklusu Hanefi Avcı ile Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün bağlantısı ise diğer bir iddia.

Lojmanında ölü bulunan eski Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu ile ilgili Aksiyon dergisi çarpıcı iddiaları gündeme getirdi.

AVCI İLE YOLLARI KESİŞTİ

Yenişafak gazetesinin haberine göre, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in uçağının düşmesinden sonra Çillioğlu'nun bu uçağa yetişemediği için binememesi, Jandarma'da ve dönemin JİTEM Gruplar Komutan Vekili Kıdemli Binbaşı Ahmet Cem Ersever'de şüphe oluşturdu. Bu nedenle Ersever, 17 Mart 1993'te JİTEM'deki görevinden istifa etmesine rağmen, Çillioğlu'nu gayri resmi sorguya çekti. Ersever daha sonra 4 Kasım 1993'te Ankara'da ölü bulundu. İddiaya göre; Ersever'i sona sürükleyen önemli kişilerden biri, ortağı ve PKK itirafçısı Mustafa Deniz oldu. Deniz, Ersever'in bütün çalışmalarını MOSSAD, Amerikalılar ve Ergenekon yapılanmasına bildirdi. Deniz, daha sonra eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı'nın itirafçı ekibinde yer aldı. Eski Habur Gümrük Müdürü Ali Balkan Metel'in şoförü JİTEM elemanı Kemal Uzuner de Ersever aleyhinde çalıştı. Avcı ile de yolları kesişen Uzuner aynı zamanda Veli Küçük'ün Batı Trakya Dergisi'nden ortağı.

YEŞİL SORGULADI

Çillioğlu cinayetinde kullanılan silahın da Uzuner tarafından Ergenekon ekibine verildiği belirtiliyor. Ersever'den istenilen belgeler alınamayınca Çillioğlu'nun Eşref Bitlis suikastına dair çok şey bildiği ve kilit adam olduğu ortaya atıldı. Bundan korkan ekibin Çillioğlu'nu sorgulamak için Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ı görevlendirdiği belirtildi. Albayı lojmanına getirip sorgulayan ekipte Mahmut Yıldırım, Mustafa Deniz, Kemal Uzuner ve üç kişinin daha olduğu iddia ediliyor. Yeşil'in, Çillioğlu'nu bildiklerini anlatması için zorladığı ve işkence yaptığı da iddialar arasında. Çillioğlu'nun önce havluya sarılmış sopalarla ve tekmelerle darp edildiği ve infaz ekibinin bilgi ve belgeleri aldıktan sonra intihar süsü vermek için albayın kendi tabancasıyla kafasına sıktırdığı belirtildi. Yeşil'in bazı delilleri aldığı ve kararttığı gibi bazı belgelerin de Mustafa Deniz ve Kemal Uzuner'in eline geçtiği, bunların da durumu Avcı'ya bildirdikleri iddia edildi.