BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  GÜNCEL

Bu ilde kese yaptıramayabilirsiniz çünkü...

Turizmin kalbi Muğla’da 180 farklı meslekte işçi açığı olduğu belirlendi. Bu meslek dalları arasında başta keseci, çiftçi de bulunuyor. <br/...

Abone ol

Turizmin kalbi Muğla’da 180 farklı meslekte işçi açığı olduğu belirlendi. Bu meslek dalları arasında başta keseci, çiftçi de bulunuyor.
Çalışma ve İş-Kur Muğla Müdürlüğü, işveren ziyaretlerinde ilginç işçi talepleriyle karşılaştı. 2014 yılı Mayıs ayı içerisinde İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri kapsamında il genelinde 3 bin 363 kişiye danışmanlık hizmeti sunulurken, 386 özel sektör işyerine ziyaret yapıldı. Bu ziyaretlerden 180 farklı meslekte işçi açığı olduğu ortaya çıktı.

KESECİ VE ÇİFTÇİ ARANIYOR
İşyerlerine yapılan ziyaretlerde işverenler tarafından talep edilen başlıca iş kolları hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, başta turizm yöreleri olmak üzere, kırsal kesimde de çiftçi arayan işverenler olduğunu söyledi. Sarıyerli, “İşverenlerimize yaptığımız ziyaretlerde öne çıkan başlıca işçi açığı olan meslekler arasında, hizmet sektörü, acil tıp teknisyeni, ahşap doğrama CNC makinesi operatörü, ağ-file örücüsü, antrenör, börek ustası, çiftçi (hayvancılık), çiftlik işçisi (genel), direksiyon eğitmeni, döner ustası, ekmek ustası, gemici, grafiker, hidrolik-pnömatikçi, ısı yalıtımcısı, insan kaynakları yönetimi meslek elemanı, keseci, sınıf öğretmeni, taş planya makinesi operatörü, yapı öğretmeni gibi işçi açığı olduğu ortaya çıktı. Ziyaretlerimizde, bin 276 açık iş belirli süreli (geçici), 850 açık iş belirsiz süreli (daimi) olmak üzere toplam 2 bin 126 açık iş talebi alındı. Sözkonusu açık iş talepleri en çok turizm sektöründe gerçekleşti” dedi.
Sarıyerli, 2014 yılı içinde özel sektöre işe yerleştirmede, bin 638 normal, 52 engelli ve mesleki yetiştirme kurslarından 7 kişi olmak üzere bin 697 kişinin, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 37 kişinin yerleştirildiğini açıkladı.
İstihdam garantili meslek edindirme kursları kapsamında Bodrum’da garsonluk (servis elemanı) mesleğinde 12 kişilik, UMEM Projesi/MEK kapsamında da Web Tasarımcısı mesleğinde 15 kişilik kursların açıldığı belirtildi.
(İHA)