BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  GÜNCEL

Arkadaşları onun için eylem yaptı

Samsun’un Canik ilçesinde vatandaşlar, plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir minibüsün üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden old...

Abone ol

Samsun’un Canik ilçesinde vatandaşlar, plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir minibüsün üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden olduğu yerde yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.
Kaza, Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Yavuz Selim Köprüsü altı çevre yolu üzerinde önceki gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yükselokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü son sınıf öğrencisi İsmail Kılıç (24), aynı yüksek okul öğrencisi Kırşehirli arkadaşı Abdulkadir Erdoğan (20) ile birlikte Trabzon’dan memleketi Samsun’a geldi. Üniversiteli arkadaşlar okullarına geri dönmek için Samsun Yusuf Ziya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden bilet aldı. Otobüs firmasına da çevre yolu Yavuz Selim Köprüsü altında araca bineceklerini bildirdi. İki arkadaş çevre yolu kenarında otobüs beklemeye başladı. Kaldırımın kenarına oturan İsmail Kılıç, sürücüsü ve plakası tespit edilemeyen bir minibüsün çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.
Vatandaşlar, İsmail Kılıç’ın öldüğü karayolunu dün akşam lastik yakıp trafiğe kapattılar. İsmail Kılıç’ın ölümüne sebep olan araç sürücüsünün bulunmasını isteyerek eylem yapan vatandaşlar, yaklaşık yarım saat Ankara-Ordu yolunun tek şeridini trafiğe kapatıp eylem yaptılar. Polis eylemcileri ikna etmeye çalıştı. Arkadaşlarının katilinin bulunmasını isteyen vatandaşlar, aynı yerde sürekli kaza olduğunu belirterek, önlem alınmasını istediklerini, sorunun çözülmemesi halinde yine eylem yapacaklarını söylediler.
İtfaiye ekipleri yol ortasında yakılan araç lastiklerini söndürerek eylemcilerin de ikna edilmesi sonucu yol araç trafiğine açıldı.
(İHA)