BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.433,71
HABER /  GÜNCEL

Bu iddia Dalyan'ı fena karıştırdı!

İki grup esnaf arasında çıkan kavgada bir otelin restoran bölümü zarar gördü.

Abone ol

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde bir restorana "Buraya Türkler giremez" denilerek alınmadıklarını iddia eden grup ile mekan çalışanları arasında kavga çıktı.

Bugün saat 14.30 sıralarında Dalyan'da bir otelin restoranına gittiklerini söyleyen gençler, mekan sahipleri tarafından içeri alınmadıklarını iddia etti. Aslen Diyarbakırlı olan M.H.'nin işlettiği mekandan "Buraya Türkler giremez" denilerek dışarıya çıkarıldıklarını iddia eden gençler ile işletme sahipleri arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın ardından gençler mekanı terk ederken, saat 18.30 sıralarında yaklaşık 50 kişilik bir grup restorana geldi. Ellerinde sopa ve demir çubuklarla mekanın kapı, pencere, masa ve sandalyelerini kıran grubun saldırı karşısında restoran çalışanları üst katlara kaçtı. Grup üst katı taş yağmuruna tutarken, çalışanlar da öfkeli kalabalığa karşılık verdi.

Olay yerine gelen Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler, gerginliğe müdahale etti. Olay yerindeki kalabalığın artması üzerine ekipler, takviye kuvvet istedi. Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Dalaman Havalimanı'ndan polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Zaman zaman jandarmanın havaya ateş ettiği olaylarda, otele girmek isteyen kalabalık güçlükle önlenirken, öfkeli kalabalığa dağılmaları için uyarı yapıldı.

Kaymakam Mustafa Gürdal, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cumali Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, olayın büyümemesi için tarafları ikna etmeye çalıştı. Otelin etrafını güvenlik çemberine alan jandarma, grubun otele girmesine izin vermedi.

Hafif şekilde yaralandığı belirtilen ancak kimlikleri öğrenilemeyen 3 kişi hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili ilk aşamada yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Beldede halen gergin bir bekleyiş devam ediyor.

Olayların yeniden patlak vermemesi için Kaymakam Mustafa Gürdal, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cumali Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı da çalışmalarını sürdürüyor.