BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.409,10
HABER /  GÜNCEL

Bu haritaya bakmadan sakın yola çıkma

İstanbul İstanbul olalı böyle zuüm görmedi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çileyi anlatmaya kelimeler yetmiyor.

Abone ol

Tek şeritten Anadolu yakasına geçmeye çalışan araçların oluşturduğu kuyruk gece geç saatlere kadar sürdü. Trafik sabah saatlerinde yeniden etkili oluyor. 

İSTANBUL TRAFİĞİNİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

KUYRUK METRİS'E UZANDI

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde devam eden yol yapım çalışması nedeniyle gişelerden sonraki beş şeritte trafiğe kapatıldı. Şeritler trafiğe kapatılınca köprüye doğru uzanan kilometrelerce araç kuyrukları gece saatlerinde de devam etti. Trafik sabah saat 06.30 sıralarında Metris TEM Bağlantı noktasına kadar uzandı.

ARAÇLARINDA SABAHLADILAR

Geceyi yoldan araçlarının içinde geçirmek zorunda kalan sürücüler, trafiğe isyan etti. Saatlerce yolda olduklarını belirten sürücüler trafiğe çözüm bulumasını istediler.

BAZI SÜRÜCÜLER GERİ DÖNDÜ

TEM Otoyolu'nda bulunan uzun araç kuyruğunu fark eden bazı sürücüler ise geri geri araçlarını sürerek TEM Otoyolu Karayolları bağlantı noktasından geri geri giderek trafikten kurtulmaya çalıştı.

"4 SAATTİR YOLDAYIM REZİL OLDUK"

2.5 saattir yolda olduğunu söyleyen bir kadın sürücü ise, "Sabır diliyoruz insanlarımıza. 2.5 saattir yoldayım. Bu ne felaket?" diye sordu. 4 saattir yolda olduğunu söyleyen bir başka sürücü ise, "Böyle rezillik olmaz. Feriköy'den Kavacık'a gideceğim. 4 saattir yoldayım. Çocuğum arkada. Küçücük çocukla rezil olduk" diyerek duruma isyan etti. Bu arada gişelerden sonra meydana gelen bir trafik kazası da zaten sıkışık olan trafiğin iyice sıkışmasına neden oldu.

TRAFİK YÜZÜNDEN TATİLE GİDEMELER

Öte yandan trafik nedeniyle şehirlerarası otobüs terminallerine gidemeyen otobüsler nedeniyle Sancaktepe ve Ümraniye'de yolcular saatlerce otobüs beklediler. Akşam saat 20.00 sıralarında hareket etemsi beklenen çok sayıda otobüs, trafik nedeniyle terminallere ulaşamayınca, terminalerde yığılmalar meydana geldi. Bazı vatandaşlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde oluşan trafiği cep telefonlarında takip etti. Otobüs bekleyen yolculardan birisi ise karayolları müdürünün tatile çıkın uyarısını dikkate aldığının fakat yoğun trafikten dolayı tatile çıkamadığını dile getirdi. Yolcuların çoğunun terminallerde uyuduğu görülürken, bazı yolcuları ise duruma isyan etti. Trafikte kalan bir otobüsün şöförü ise saatlerce terminale gelmek için uğraştığını belirtti.