BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu hafta vizyonda hangi filmler var?

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

Sinema severler bu hafta 3 film seyirciyle buluşacak.

Dramatik komedi türündeki ''Başka Bir Kadın'' vizyona girecek.

Bilim kurgu aksiyon filmi ''Tetikçiler'' sinemaseverlerle buluşacak. Rian Johnson'ın yazıp yönettiği filmin başrollerini Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis ve Emily Blunt paylaşıyor.

Haftanın tek yerli yapımı dram ve macera filmi ''Uzun Hikaye'' beyaz perdeye gelecek.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

DİĞER SAYFADA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

BAŞKA BİR KADIN

Romantik komedilere farklı bir bakış açısı getiren filmin hikayesi şöyle : 40 yaşındaki Marie , 25 yaşında olduğunu düşünerek uyanır , hayatının 15 yılını tamamen unutmuştur. Bitmek üzere olan bir aşk hikayesinin başlarındadır ve uyandığında hayatının aşkını tekrar kazanmak için sadece 4 günü vardır. Boşanmak üzeredir ve bir oğlu vardır . Başrollerini Juliette Binoche ve Mathieu Kassovitz'in paylaştığı filmi Sylvie Testud yönetiyor . 

TETİKÇİLER FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]TETİKÇİLER

Gelecek zamandayız; 2072'de. Zamanlar arasında yolculuk gerçek olmuş, ama yasa dışı olarak karaborsacıların eline düşmüştür. Teknolojiyi elinde tutanlar ne zaman birinden kurtulmak isterlerse onu 30 yıl geriye, 2042'ye göndererek "Looper" adı verilen bir grup suikastçıya öldürmesi için "paketler". Bu grupta yer alan suikastçılardan biri olan Joe için 2042'de zengin hayatı gayet yolunda gitmektedir; ta ki karşısına öldürmesi için 2072'den gelen yaşlı Joe çıkıncaya kadar...
Rian Johnson'ın yazıp yönettiği bilimkurgu aksiyonunun başrollerini Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis ve Emily Blunt paylaşıyor. Yapımcılar ise Ram Bergman ve James D. Stern.

UZUN HİKAYE FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]UZUN HİKAYE

1940'lı yıllardan başlayarak 70'li yıllara kadar uzanan öyküsü ile hem hüzünlü, hem neşeli ve coşkulu kimi zamansa heyecanlı ve romantik bir film olan Uzun Hikaye, senarist Yiğit Güralp'in tanımıyla çok ama çok iyi insanların saf ve ölümsüz aşklarını adalet ve doğruluk üzerine inşa etme mücadelelerini anlatıyor.
Edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinin sinemaya uyarlanması olan filmin yönetmenliğini Osman Sınav üstlenirken, senaryo uyarlamasını ise Yiğit Güralp kaleme aldı. Filmin başrolünü Kenan İmirzalıoğlu üstlenirken kadroda kendisine Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır ve Fatima Betül Cordal isimleri eşlik ediyor...

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

AŞK YENİDEN

Kay & Arnold 30 yıldır evli ve birbirlerine sadık bir çifttirler. Kay bu monotonlaşmış hayatlarına renk katmak ister, tam da bunun üzerine evlilik terapisi üzerine uzmanlaşmış bir terapistten bahsedildiğini duyar. Terapist 'Great Hope Springs' kasabasında yaşamaktadır, Kay kocasını ikna edip terapistin yolunu tutar. Şimdi inatçılığı ile nam salmış olan Arnold ile aralarındaki aşkıi hem de bir terapist yardımıyla yeniden alevlendirmeye çalışacaktır.
Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada) filminden de Oscarlı aktrist Meryl Streep ile beraber çalışan yönetmen ve yapımcı David Frankel'in reji koltuğuna oturduğu filmin senaryosu ise Vanessa Taylor'a ait. Dram ve komedi türlerini harmanlayan filmin baş rollerini ise Meryl Streep, Tommy Lee Jones ve Steve Carell paylaşıyor.

TAKİP:İSTANBUL FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]TAKİP:İSTANBUL

İlk filmde Bryan Mills'ın kızını kaçıran ve yine Mills tarafından öldürülen çetenin baş elemanının babası, bu sefer intikam için emekli CIA ajanının İstanbul'da tatil yapan karısını kaçırır. Kızının peşinde olduklarını anlayan Bryan Mills, bu sefer kızının yardımıyla ailesine zarar vermek isteyenleri birer birer avlama yoluna gider.

Gösterime girdiği yıl sürpriz bir şekilde gişeden mutlu ayrılan 96 Saat (Taken)'in devamı olan Taken 2'nin merkezinde de yine bir kaçırılma olayı var. Başrol Mills olarak yine Liam Neeson'ı seyrederken, ilk filmde kaçırılan Kim olarak pasif bir rolde izlediğimiz Maggie Grace de devam filminde olayların tam merkezinde aktif bir rol alıyor. Mills'in eşi olarak yine Famke Janssen kadroda yer alırken, filmin baş kahramanlarından biri de tüm hikayenin geçtiği İstanbul...
Filmin yapımcılığını senaryoda da ortak imzası olan Fransız sinemacı Luc Besson üstlenirken, yönetmen koltuğunda ise Olivier Megaton oturuyor...


GÖLGEDE DANS FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]GÖLGEDE DANS

Londra'da yarım kalmış bir bomba denemesinde Collette, bir MI5 subayının eline düşer. Kendisini sorgulayan Mac, ona bir anlaşma teklif eder. Ya muhbirlik yapacaktır ya da hapse girecektir. Oğlunun sağlığı ve refahı için duyduğu endişe yüzünden Belfast'a dönen Collette, İngiliz istihbaratı için önemli bir casus haline gelir. Mac onu korumak için birbirinden büyük riskler alır, ikisi de yollarının daraldığının farkındadır.

2009'da En İyi Belgesel Oscar’ını alan Teldeki Adam (Man on Wire) filminin yönetmeni olarak tanıdığımız James Marsh'ın kamera arkasına geçtiği dram ve gerilim türündeki yapımın başrollerini Clive Owen, Andrea Riseborough ve Gillian Anderson paylaşıyor.