BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.400,81
HABER /  EKONOMİ

Borcunuzu şimdi internetten öğrenin!

Mallarına haciz konmaması için artık internet üzerinden vergi borçlarınızı takip edilebiliyor...

Abone ol

Meslekte Birlik Platformu, herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için vergi borçlarının internet üzerinden kontrol edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Meslekte Birlik Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Ayhan Avcı, esnafın vergi borcundan dolayı hesaplarının bloke olmaması ve mallarına haciz konulmaması için internet üzerinden borçluluk durumunun takip edebileceğini söyledi.

AFLAR TEMBELLİK OLDU
Cumhuriyet tarihinde 30 defa yapılan vergi affının mükelleflerde tembelliğe neden olduğunu savunan Avcı, her 3 yılda bir vergi affı yapıldığını hatırlatarak, "Son yıllara geldiğimizde durum önceki dönemlere nispeten farklılık gösteriyor. 10 yılda 2 defa vergi affı olmuş. Bundan sonra af daha da azalacak gibi gözüküyor" dedi.

e-HACİZ YOLU KULLANILIYOR
Son yıllarda maliyenin alacağında daha titiz davrandığını vurgulayan Avcı, "Bu tutumun esnafta 'yakında af çıkar' beklentisini yavaş yavaş 'borcumu kısa zamanda kapatmalıyım' düşüncesine dönüştürüyor. Tüm esnafın bankalar aracılığıyla çalıştığını varsaydığımızda, maliye teknolojinin nimetini iyi kullanarak, e-haciz ve bloke yoluna gidiyor. Ani gelişen bu durumun da esnafı zaman zaman mağdur ediyor." diye konuştu.

Yaşanan bu sıkıntıları minimize etmek adına Gelir İdaresi'nin internette borçları görebilmeyi kullanıma açtığını hatırlatan Avcı, "Mükelleflerimiz www.gib.gov.tr adresinden sorgulama yapabilirler. Mükellefler tahakkuk etmiş vergi borçlarını gelir idaresinin sayfasından görebiliyor. Zamansız olarak hesaplarının kullanılamaz hale gelmemesi ve gayrimenkullerine tedbir konulmaması için esnafın belli aralıklarla vergi borçlarını kontrol etmesi gerekir."