BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye hava sahasını Türk sivil uçuşlarına kapattı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türk sivil uçaklarının Suriye hava sahasında uçmasını yasakladığını duyurdu. Suriye resmi ajansı kararın, Türkiye'nin benzer bir hamleyle, Suriye yolcu uçağını, inişe zorlamasına cevaben alındığını belirtti.

Abone ol

Şam, Türk sivil uçaklarının bundan böyle Suriye hava sahası üzerinde uçmalarına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Suriye resmi haber ajansının duyurduğu açıklamada, Türk sivil uçaklarına getirilen yasağın Cumartesi gece yarısından itibaren yürürlüğe girdiği belirtildi.

SANA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı bu kararı, Türkiye'nin benzer bir hamleyle, geçen hafta Moskova’dan kalkan Suriye yolcu uçağını, Esenboğa Havalimanı'na inişe zorlamasına yanıt olarak aldı.

Ankara, kendi hava sahasını Suriyeli sivil uçaklara yasakladığına dair bir duyuru yapmadıysa da, benzer şekilde askeri kargo taşıdığından şüphelendiği sivil uçakları kontrol için indirmeye devam edeceğini söylemişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba akşamı Ankara'da alıkonulan Suriye yolcu uçağında uluslararası hukuka aykırı şekilde, Rusya'nın resmi savunma sanayii şirketinden Suriye Savunma Bakanlığı'na araç, gereç ve mühimmat taşındığını açıkladı.

Suriye, Türkiye’nin bu iddiasının “yalan olduğunu” savunmuş ve Türkiye’den alıkoyduğu kargoyu kamuya göstermesini talep etmişti.