BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,73
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu hafta öyle filmler vizyona giriyor ki...

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

Bu hafta, gerilim, aksiyon, dram, komedi ve 2 çizgi film olmak üzere 8 yeni film gösterime girecek.

Bugüne kadar Ahmet Uluçay ve Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenlerle çalışan Çiğdem Vitrinel'in yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı film 'Geriye Kalan', haftanın tek yerli yapımı.

'Cesur' (Brave) Amerika'da gördüğü yoğun ilginin ardından Türkiye'de de çocuk izleyicileriyle buluşuyor. Okullar açılmadan önce sinemaya gitmek isteyen çocuklar için önemli bir seçenek olan 3D çizgi film 'Cesur', 176 kopya ile seyircilerini bekleyecek.

Haftanın diğer çizgi filmi, Fransız yönetmen Jean François Laguionie'nin yönettiği 'Mutluluğa Boya Beni/Le Tableau' ise bitmemiş resimler ve karakterlerle neşeli vakit geçirmek isteyenlerin tercihi olmaya çalışacak.

'Dönüş' ve 'Sürgün' filmleriyle İstanbul Film Festivali'nde boy gösteren Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev'in son filmi 'Elena'nın senaryosunu Oleg Negin kaleme aldı.

Bruce Willis, Catherine Zeta Jones ve Justin Timberlake'in baş rollerini paylaştığı 'Bahse Var Mısın?/Lay The Favorite' adlı komedi içerikli yapım, hikayesi ve oyuncu kadrosuyla haftanın iddialı filmlerinden biri.

Amerika'daki gösteriminin ardından bu hafta Türkiye'de gösterime girecek 'Şimdi Gel De Gör Beni/Lola Sersus' de haftanın bir diğer yapımı.

Toplam 50 kopyayla gösterime girecek iki gerilim filminden, 'Sır'ın başrolünde sinemaseverlerin yakından tanıdığı Jessica Biel rol aldı.

Haftanın ikinci gerilim filmi 'Ruh/The Pact', Nicole ve Annie'nin annelerinin ölümünden sonra çocukluklarını geçirdikleri eve dönmeleri ve evde varlığını hissettikleri tuhaf bir varlığın hikayesini ele alıyor.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

DİĞER SAYFADA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

GERİYE KALAN

Bugüne kadar Ahmet Uluçay ve Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenlerle çalışan Çiğdem Vitrinel'in yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı film 'Geriye Kalan', haftanın tek yerli yapımı. Hayattan farklı dersler çıkaran iki kadının hikayesini anlatan filmin başrollerini, Devin Özgür Çınar, Şebnem Hassanisoughi ve Erkan Bektaş'ın paylaştı.

'Geriye Kalan', 48. Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu (Devin Özgür Çınar)', 'En iyi Yönetmen', 12. Uluslararası İzmir Film Festivali'nde 'En iyi Senaryo', 'En İyi Kadın Oyuncu' (Şebnem Hassanisoughi) ödüllerini kazandı.

CESUR FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]CESUR

Cesur (Brave) Amerika'da gördüğü yoğun ilginin ardından Türkiye'de de çocuk izleyicileriyle buluşuyor. Okullar açılmadan önce sinemaya gitmek isteyen çocuklar için önemli bir seçenek olan 3D çizgi film 'Cesur', 176 kopya ile seyircilerini bekleyecek.

Mark Andrews, Brenda Chapman ile Steve Purcell'in yönettiği ve Kelly MacDonald, Emma Thompson, Kevin McKidd ile Craig Ferguson'un seslendirdiği film,İskoçya'nın dağlık bölgelerindeki efsanelerden yola çıkılarak hazırlandı. Filmde, cesur Merida'nın geleneklere karşı çıkıp kaderini değiştirmek için mücadele edişinin öyküsü anlatılıyor.


MUTLULUĞA BOYA BENİ FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]MUTLULUĞA BOYA BENİ

Yarım kalmış bir tabloda çiçek bahçeleri içinde bir şato ve uzayıp giden bir orman... Nedense bir ressam bu manzarayı ve çizdiği 3 karakteri yarım bırakmış: boyanması bitmiş Toupins, birkaç rengi eksik kalmış Pafinis ve sadece eskiz çizgilerinden ibaret Reufs. Aralarında en güçlüsü olduğunu fark eden Toupins bir anda resmin kontrolünü eline alır.
Yarım kalan resme uyum ve düzenin gelmesi ancak ressamın resmini bitirmesiyle mümkündür; fakat asıl can alıcı soru da buradadır: Ressama ne olmuştur? Neden resmini tamamlamadan gitmiştir?
France yapımı animasyonun yönetmenliğini aynı tür kısa filmleriyle tanınan Jean-François Laguionie üstleniyor.

ELENA FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]ELENA

'Dönüş' ve 'Sürgün' filmleriyle İstanbul Film Festivali'nde boy gösteren Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev'in son filmi 'Elena'nın senaryosunu Oleg Negin kaleme aldı. Rus yapımı filmde, Yelena Lyadova (Katerina), Nadezhda Markina (Elena), Alexey Rozin (Sergey) ve Andrei Smirnov (Vladimir) rol aldı.

Cannes Film Festivali'nin 'Belirli Bir Bakış' bölümünün kapanış filmi olarak gösterilen ve bu başlıkta da jüri ödülü kazanan film, baş roldeki karakter Elena'nın oğlunun geleceği uğruna verdiği zor kararla hüzünlü bir dönüşüme uğrayan hayatını beyaz perdeye taşırken, günümüz Rusya'sında ahlak ve fedakarlık kavramlarını sorguluyor.


BAHSE VAR MISIN? FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]BAHSE VAR MISIN?

Bruce Willis, Catherine Zeta Jones ve Justin Timberlake'in baş rollerini paylaştığı 'Bahse Var Mısın?/Lay The Favorite' adlı komedi içerikli yapım, hikayesi ve oyuncu kadrosuyla haftanın iddialı filmlerinden biri.

Yönetmenliğini Stephen Frears'in yaptığı İngiliz ve Amerikan ortak yapımı film, mekan olarak dünyanın kumar başkenti olarak bilinen Las Vegas'ta geçiyor.


ŞİMDİ GEL DE GÖR BENİ FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]ŞİMDİ GEL DE GÖR BENİ

Amerika'daki gösteriminin ardından bu hafta Türkiye'de gösterime girecek 'Şimdi Gel De Gör Beni/Lola Sersus' de haftanın bir diğer yapımı.

Daryl Wein'in yönettiği ve Greta Gerwig, Joel Kinnaman, Zoe Lister Jones, Hamish Linklater, Bill Pullman, Jay Pharoah ile Debra Winger'ın oynadığı film, evlilikten hemen önce terk edilen Lola'nın hikayesini beyaz perdeye yansıtıyor.

Yaşadığı ayrılıktan sonra hayata tutunmaya ve kendini sorgulamaya başlayan Lola, bu süre içinde bir dizi maceraya atlıyor.

SIR FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]SIR

O güne kadar sıradan hayatların sürdürüldüğü Cold Rock kasabası kimsenin çözemediği bir lanetle karşı karşıyadır. Zira kasabanın küçük çocukları geride hiçbir iz bırakmadan teker teker kaybolurlar, kimse akıbetlerini öğrenemez. Bir yandan da yayılan dedikodulara göre dev gibi uzun boylu bir adam çocukları kaçıran kişidir

Yalnız bir anne olarak ekonomik sıkıntılarla boğuşan Julia ise söylentileri kulak ardı eder, görünürde daha büyük sıkıntıları vardır ama bir gece yarısı oğlunun iri yarı bir siluet tarafından kaçırıldığını görür. Oğlunun hayatını kurtarmak için her riski göze alan anneye, olayları araştıran dedektif Dodd ve kasabanın şerifi de destek olacaktır. Esrarengiz adamın sırrı ortaya çıkacak mıdır?

Filmin baş rolünü güzel oyuncu Jessica Biel üstlenirken, kadroda Stephen McHattie ve William B. Davis de yer alıyor. Filmin senaryosu ve yönetmenliği ise daha önce de korku ve gerilim temasında işlere imza atan Pascal Laugier'a ait.

RUH FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]RUH

Annesinin ölümünden sonra kendi geçmişlerindeki sırların peşine düşen iki kız kardeş Annie ve Nicole, cenaze töreninden sonra çocukluklarının geçtiği eve dönerler. Uzun yıllar önce buradan ayrılmışlardır ve şimdi evde açıklayamadıkları bir takım tuhaflıklar sezerler.

Kaynağını bulamadıkları garip sesler duyarlar, sanki biri evde iz bırakmadan geziniyor gibidir. Ardından Annie her gece kabusa dönüşen rüyalar görerek uyanır. Ailesinin evini farkında olmadan davetsiz misafirlere de açan kardeşleri, rüyaların taşıdığı ürpertici sırrı günler sonra öğreneceklerdir.

Senaristliğini ve yönetmenliği Nicholas McCarthy'nin üstlendiği korku-gerilim türündeki filmin başrol oyuncuları ise Caity Marie Lotz ve Agnes Bruckner...

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]SAFTİRİK GREG'İN GÜNLÜĞÜ

''Saftirik Greg'in Günlüğü: İşte Şimdi Yandık'' (Diary of a Wimpy Kid: Dog Days) bu haftanın aile komedisi.Film, Jeff Kinney'nin beğeniyle okunan, Greg isimli bir ortaokul öğrencisinin eğlenceli maceralarını Greg'in dilinden ve illüstrasyonlarla anlattığı ''Diary Of A Wimpy Kid / Saftirik'' serisinden sinemaya uyarlanan serinin üçüncüsü.

David Bowers'in yönettiği ve Zachary Gordon, Devon Bostick, Robert Capron, Jared Abrahamson'un rol aldığı filmin konusu şöyle:

''Okul sonunda tatil olmuştur, hava harika, bütün çocuklar dışarıda eğlenip tatilin tadını çıkarıyor ve Greg de şimdiye kadarki en iyi yaz tatilini geçirmeye can atıyordur. Fakat babası 'ailece zaman geçirme, baba-oğul eğlencesi yapma' planlarıyla gelince Greg'in hayalleri suya düşer. Ailesiyle tatile gitmemek için lüks bir golf kulübünde yaz için iş bulur, fakat bu bile Greg'i yazın bunaltıcı sıcağından, havuzda herkesin gözü önünde yaptığı sakarlıklarla rezil olmaktan ve planladığından çok kötü geçecek bir kamptan kurtaramaz.''

Filmin Türkçe dublajlı ve orijinal seçenekleri bulunuyor.

KORKU KAPANI FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]KORKU KAPANI

'Korku Kapanı'' (Storage 24), bilim-kurgu ve korku filmlerine düşkün olanları salonlara çekmeyi hedefliyor.Johannes Roberts'in yönettiği filmin başrollerini Noel Clarke, Colin O'Donoghue ve Antonia Campbell-Hughes paylaşıyor.

Filmde, geçmişte bir birliktelik yaşamış olan Charlie ve Shelley, bir depoda mahsur kalması ve bu sırada serbestçe dolaşan ''kana susamış'' bir uzaylı ile birlikte yaşanan korku, endişe ve dünyanın sonuna yaklaştığını gösteren bir atmosfer konu ediliyor.