BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

O komutanlara yol mu gözüktü?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Afyon’da patlamanın yaşandığı birlikte yaptığı incelemenin ardından bazı komutanların açığa alınması gündemde

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun Afyon’da cephanelik patlamasının yaşandığı birlikte yaptıkları incelemenin ardından 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı’nda görev yapan bazı komutanların açığa alınması konuşuluyor.

AHT muhabiri Murat Ülgen'in haberine göre; Patlamanın ardından başlatılan idari ve adli soruşturma kapsamında, birlik komutanı yani tam adıyla 4. Mühimmat Bölge Komutanı Albay Veysel Özbay’ın ve mühimmat tasnif işleminin başındaki bölük komutanının da aralarında bulunduğu bazı komutanların soruşturma müddetince açığa alınacağı öğrenildi.

ŞEHİT OLAN KOMUTAN İTİRAZ ETMİŞTİ

Açığa alma işleminin soruşturmanın selameti bakımından planlandığı belirtildi. Çünkü patlamanın oluş nedeninin ve sorumlularının saptanabilmesi için Afyon’daki kışlada görev yapan çok sayıda subay, astsubay, erbaş ve erin ifadesine başvurulacak. Patlama nedeniyle şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Nayim’in faaliyetin akşam karanlığında yapılmasına itiraz ettiği ve bölük komutanının emrinin günlük emir defterine yazılmasını istediği belirtiliyor.

Soruşturma kapsamında tüm bu detaylar mercek altına alınacak.

GEÇİÇİ SUBAY

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personel işleri Milli Savunma Bakanlığı’nın yetkisinde bulunuyor. Bu nedenle ilgili personelin açığa alınması işlemin de Bakan İsmet Yılmaz’ın imzasıyla yapılması gerekiyor. Açığa alınacak personelin görevlerini yerine getirmek ve soruşturmaya destek sağlamak amacıyla Ankara’dan ve çevredeki istihkam birliklerinden 10 kadar subayın geçici olarak Afyon’da görevlendirileceği öğrenildi.