BIST 10.264
DOLAR 32,32
EURO 34,76
ALTIN 2.387,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu haber AK Parti'yi karıştıracak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in TRT ve AA üzerine söylediği sözler Bülent Arınç'ı çok kızdıracak.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nin ikinci adamı Murat Karayılan'ın İran'da yakalandığı yönündeki doğrulanmayan haberleri yayınlayan TRT ve AA'ya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "AA ve TRT resmen çuvalladı" sözleri, Bülent Arınç'ı kızdaracak.

A Haber'e konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik TRT ve AA'nın habercilik anlayışını sert sözlerle eleştirdi. "Karayılan İran'da yakalandı" haberinin yayınlanması sırasında Kanal 7'de bir programda olduğunu ve konuya ilişkin sorularla karşılaştığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Ben uluslar arası ajansların ve resmi makamların teyit etmemesi halinde bununla ilgili net bir şey söyleyemeyeceğimi söyledim. Özel kanallar şu ve ya bu haberleri yayınlayabilir. Onların kendi problemidir ama bu meselede; devletin kanalı TRT ve devletin haber ajansı Anadolu Ajansı resmen çuvallamıştır ve bir habercilik skandalına imza atmıştır. Gerekçeleri ne olursa olsun bu kadar acemi davranmaya kimsenin hakkı yoktur.

TRT VE AA KARAYILAN PROPOGANDASI YAPTI

Bütün özel televizyonlar bütün haber kanalları yayınları kestiler saatlerce Murat Karayılan ile ilgili haberler yaptılar. Malesef Murat Karayılan'ı biraz da efsaneleştiren bir sürecin yaşanmasına sebebiyet verdiler. Bir nevi PKK propagandası oldu. Bunu insanlar isteyerek mi yaptı? Elbette yapmadılar. Bunun amacı PKK propagandası yapmak değildi. Ama bunun olmasına TRT ve AA sebep olmuştur."