BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,41
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Davutoğlu yine İsrail'i uyardı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mavi Marmara saldırısı sonrası özür dilemeyen İsrail'i uyardı

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail’in Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye’den özür dilememesini konusunda Türkiye'nin beklentisinin net olduğunu, beklenenlerin karşılanmaması halinde de Türkiye’nin nasıl bir tavır alacağını İsrail’in bildiğini ifade etti.

İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısının ardından ortak bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir gazetecinin, İsrail’in Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye’den özür dilemeyeceğini açıklamasına ilişkin görüşünü sorması üzerine, “İsrail’in Mavi Marmara saldırısında sivil insanları uluslararası sularda katletmesi uluslararası bir suçtur. Biz bunun karşılığı olarak kararlı bir şekilde taleplerimizi bugüne kadar vurguladık. İsrail içinde birkaç ayda bir böyle fırtınalar kopuyor. Özür dileyeceğiz, dilemeyeceğiz. Bakıyorsunuz yoğun tartışmalar yaşanıyor kendi aralarında. Ama Türkiye’nin pozisyonu nettir, beklentisi nettir, bu beklentinin karşılanmadığı takdirde atacağı adımlarda nettir ve bu ilgili taraflarca da bilinmektedir” açıklamasında bulundu.

İSRAİL TERCİH EDECEK

Davutoğlu, “Taleplerimiz açık ve nettir. İsrail içinse bir tercih söz konusudur. Ya Türkiye ile ilişkileri normalleştirme yolunu açacaklardır ya da Türkiye ile sadece devlet düzeyinde değil halk olarak da bir uçurumu kendileri açmış olacaklardır. Bu kararı İsrail’in vermesini bekliyoruz. Bu kararı verdikleri zaman Türkiye’de ona göre tutumunu alacaktır." dedi.