BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  GÜNCEL

Hain saldırı dış basında da yankılandı

Hakkari Çukurca'da şehit düşen 11 askerin haberi dış basında da yer buldu

Abone ol

Çukurça saldırısı, yurt dışında da yankı buldu. BBC kanalı, Çukurça saldırısına ilişkin "Saldırı, PKK ile mücadele için daha etkin bir strateji belirlemesi yönünde hükümete yapılan baskıyı artıracak" dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Çukurça saldırısına ilişkin geniş haberinde PKK'nın saldırıyı üstlendiğinin bildirildiğini kaydederken "Saldırı, PKK ile mücadele için daha etkin bir strateji belirlemesi yönünde, hükümete yapılan baskıyı artıracak" yorumunu yaptı. Haberde hükümetin, isyanla mücadelede polisten daha büyük bir rol üstlenmesini isteyeceğini söylediğini ancak, polisin PKK ile mücadele için ordudan daha iyi donatılmış olmadığını savunan eleştirenlerin bu fikre meydan okudukları kaydedildi.

SINIR ÖTESİ OPERASYON PLANI

BBC'nin, "Hükümet, ayrıca PPK'nın başlıca üstlerinin bulunduğu Kuzey Irak Haberleri' Irak'a daha çok sınır ötesi operasyonları da planlıyor" dediği haberinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde PKK'ya karşı daha sert önlemler uyarısında bulunduğuna işaret etti. Bu arada, BBC, halen "demokratik açılım"ın canlandırılmasından pek sözedilmediğinin altını da çizdi.