BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu görüntüler Hızır gibi yetişti!

Türkiye-İsviçre maçının ardından sahada yaşanan karmaşanın koridorlarda devam etmemesi derin nefes aldırdı. Türkiye ana savunmasını bu görüntülerle yapacak...

Abone ol

Türkiye-İsviçre karşılaşmasının ardından saha içinde yaşanan kargaşanın koridorlarda devam etmemesi Federasyon yetkililerine derin nefes aldırdı. Şükrü Saraçoğlu'ndaki koridor ve soyunma odalarına yerleştirilen güvenlik kameralarındaki görüntüler, iddiaları çürütür nitelikte!

CNNTÜRK'te Şirin Fayzın'ın sunduğu sabah kuşağı programına katılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Şekip Mosturoğlu şöyle konuştu:

"Bu görüntüler çok önemli. Bu görüntüler yayınlanana kadar ithamlara cevap veremiyorduk. Görüntülerde içeride bir olay yaşanmıyor. Bu görüntüleri savunmamızda delil olarak kullanıcağız. Bu görüntüler elimizi güçlendirir. Ana delil olarak kullanıcağız."

Şirin Payzın: Ana savunmanızı neyin üzerine kuracaksınız?

Mosturoğlu:
Bunu söylemek istemiyorum. Salı günü İstanbul'da toplanacağız. Uluslararası hukukçulardan oluşan ekiplerle savunma hazırlayacağız. Salı günü başkanımız tarafından savunmayla ilgili açıklama yapılacak. Bu görüntüler çok önemli. Hep dışarıdaki görüntüler vardı. Bu görüntüler ilk kez yayınlanıyor.

Şirin Payzın: Görüntüler FIFA Başkanı Disiplin kurulunu etkiler mi?

Mosturoğlu: Etkilememesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ben Disiplin Kurulu'nun en baştaki etkilenmekten kurturulacağını umuyuromu.

Şirin Payzın: Koridorlarda çekim yapan DHA muhabirlerinin tartaklanması hakkında ne diyeceksiniz?

Mosturoğlu: Bunun soruşturmasını yapıyoruz. Salı günü yönetim kurulu toplantısında bunu değerlendireceğiz. Biz şiddetin her türlüsünde karşıyız. Ancak DHA muhabiri arkadaşın orada yaptığı iş yasak. Orada sadece sabit kamerayla çekim yapılabiliyor. Orada bu arkadaşımızın da ihlali var. Ama bu ona karşı uygulanan şiddeti mazur göstermez.

Şirin Payzın: Soruşturma ilerleme sağladınız mı?

Salı günü yönetim kurulu toplantımız var. Bunları değerlendirdikten sonra açıklarız.

İŞTE FOTOĞRAFLAR