BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,15
ALTIN 2.473,09
HABER /  SPOR

Bu fotografa 30 bin lira ceza

Erzurumspor'da sular bir türlü durulmuyor. Teknik adam Birol'a Başkan Aslan tam 30 bin lira ceza kesti. Nedeni ise işte bu poz;

Abone ol

Erzurumspor Başkanı Coşkun Aslan’ın, karşısında bacak bacak üstüne atan Teknik Direktör Ümit Birol’u tehdit ettiği, arkasından da 30 bin lira para cezasına çarptırdığı öne sürüldü.

Erzurumspor’a geçen ekim ayında teknik direktör olarak getirilen Ümit Birol, geçen hafta ’şeref sözü’ verilmesine rağmen futbolcuların alacakları ödenmediği için futbolcuların antrenmanlara çıkmayı reddettikleri söyledi.

’8 bin verdi 30 bin istiyor’

27 Şubat günü 5’inci Noter Vekili’nin antrenmana gelerek durum tespiti yaptığını, bunun üzerine oyuncuların çalışmaya çıktığını anlatan Ümit Birol, aynı günün akşamı, Erzurumspor Tesisleri’nde Başkan ve yönetim kurulu tarafından ’sorgu odasına’ alındığını öne sürdü. Başkan Aslan’ın, "Niçin antrenmanda futbolcuları sadece yürüttün?" dediğini belirten Birol, şunları söyledi: "Fenerbahçe ve A Milli Takım forması giymiş bir sporcuyum. Erzurumspor’u aldığımda iki puanı vardı, şimdi 30 puanı var. Yöneticilerin işime karışmasına izin vermem. Bunu başkana da söyleyince, masanın üzerine çıkıp bana vurmak istedi, ’Sen kim oluyorsun lan?’ diyerek tehdit savurdu. Yöneticiler beni dışarı çıkardı. Sonra bir internet sitesinde iş akdimin feshedildiğini öğrendim. Bana 30 bin, iki yardımcıma ise 20 bin lira para cezası kesmişler. Bugüne kadar aldığım para sekiz bin lira. Bana ne verdin ki, 30 bin lira ceza kesiyorsun. Bahaneleri de şuymuş: Karşılarında ayak ayak üstüne atarak oturuyormuşum. Televizyona bakıyormuşum. Saçma sapan şeyler. Başkan Aslan hakkında Gürcükapı Polis Merkezi’ne giderek, suç duyurusunda bulundum."

’İsyana teşvik etti’

Erzurumspor Kulüp Başkanı Coşkun Aslan ise Erzurumspor’un dağılmasında Ümit Birol’un payının bulunduğunu ileri sürerek, "Futbolcularımızı isyana teşvik etti. Eylemlerden dolayı 30 bin lira para cezası verdik" diye konuştu. Erzurumspor, pazar günü kendi sahasında Y. Yozgatspor’a 2- 1 yenildi