BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.479,77
HABER /  GÜNCEL

PKKlılar ifade kuyruğuna girdi

Ergenekon'da 2. iddianamenin yazımı tamamlandı. Bu iddianame bir hayli iddialı! Peki bu yeni iddianamede neler var?

Abone ol

Geri sayım sürüyor. Herkes merakla Ergenekon Soruşturması’nın ikinci ya da ek iddianamesinin açıklanacağı günü bekliyor. Yazım işlemleri tamamlandı, her şey hazır.

İkinci iddianame yine Levent’teki Ticaret Mahkemesi’nde yazıldı. 12 polis ve 3 savcı aylar süren iddianameyi tamamladı. Bin sayfayı aşacağı beklenen iddianamede Emekli Orgeneraller Eruygur ve Tolon’un neden tuttuklandığı sorusunun cevabı ortaya çıkacak.

CUMHURİYET MİTİNGLERİ VE GENERALLER

İddianamede AKP hükümetinin Cumhuriyet mitingleriyle demokratik olmayan yollarla düşürülmeye çalışıldığı iddia ediliyor. Bu yönündeki delil ve telefon konuşmaları iddianamede yer alıyor. Generallerin bu mitinglerin beyin takımı oldukları iddiaları var.

İddianameyle savcıların Türkiye’deki bir ezberi bozacakları iddia ediliyor çünkü savcılar ikinci iddianamede terör örgütü PKK ile Ergenekon’u ilişkilendiriyor. PKK ile Ergenekon’un bağlantısını kuran en önemli unsur gizli tanıklar... Gizli tanık ifadeleri savcıların elindeki delillerin önemli bölümünü oluşturuyor.

PKK'lılar ifade vermek için kuyruğa girdi. Ayrıntılar haberin devamında...

[PAGE]

 PKK'LILAR İDDİANAMEYE GİRDİ

Soruşturma başlar başlamaz çok sayıda PKK’lı savcılara ifade vermek istediler. Birçoğu Ergenekon savcılarına mektup yazdı ve tek tek ifade verdiler. İddianamenin yazımı devam ederken PKK’lı tanık sayısı daha da arttı. Son iki hafta içinde tutuklu 3 kişi daha cezaevinden savcılığa götürüldü, ifadeleri alındı.

Terör örgütünün birçok eylemin Ergenekon olduğu iddia ediliyor. Bu eylemlerin perde arkasındaki aktörlerin de yine Ergenekon sanıkları olduğu belirtiliyor. PKK kadrolarını da Ergenekon’un yönettiği savcıların iddiaları arasında...

ERGENEKON'UN NÜFUZ ETTİĞİ ÖRGÜTLER

İddianamede Ergenekon’un nüfuz ettiği diğer örgütler de sıralanıyor. O örgütlerin isimlerini Dev Sol, DHKP-C ve El Kaide olarak sıralıyor savcılar. Ergenekon’un özellikle Hizbullah ve El Kaide bağlantısı uzun zamandır konuşuluyor. İddianamedeki belgelerle bu iddiaların delillendiği belirtiliyor.

İddianamede yakın tanihi derinden etkileyen çok sayıda cinayetle ilgili bilgiler de yer alıyor. Özellikle Necip Hablemitoğlu, Özdemir Sabancı ve Gazi olayları ile ilgili de yepyeni bilgilerin ortaya çıkacağı belirtiliyor.

SAVCILIK 'YAZIM TAMAMLANMADI' DEDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, "bazı basın ve yayın organlarında 'Ergenekon' soruşturması kapsamında ikinci iddianamenin yazımının tamamlandığı" şeklinde haberler yayımlandığını belirtti. Bu haberlerde, iddianamenin içeriği hakkında da ayrıntılı bilgi verildiğine işaret eden yetkililer, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Yetkililer, "söz konusu soruşturma kapsamında yazımı tamamlanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekiline gönderilen ikinci bir iddianame olmadığını" vurguladı.