BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.468,42
HABER /  POLİTİKA

DPli Soylunun Türkiye hayali

DP lideri Süleyman Soylu'nun "Beyaz Yürüşü" sürüyor. Soylu, Edirne'de büyük Türkiye hayalini anlattı. İşte Soylu'nun hayalini kurduğu Türkiye!

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Her gencimizin en az bir yabancı dil bildiği, paraların yolsuzluklara değil gençlerimizin eğitimine harcandığı bir Türkiye istiyorum' dedi.

Edirne kent merkezindeki ziyaretlerinin ardından Havsa, Uzunköprü ve Meriç ilçelerinde temaslarda bulunan Soylu, partililerle bir araya geldi.

Havsa'da, partisinin İlçe Başkanı Dursun Göçmen, Belediye Başkanı Recep Özen, Belediye başkan adayı Ali Arda ve partililer tarafından karşılanan Soylu, burada yaptığı konuşmada, ''Beyaz Yürüyüş'' adını verdiği Türkiye turunda, ülkenin 220 bin kilometresini adım adım gezdiğini söyledi.

Ülkenin zenginliklerini bu gezilerde gördüğünü ifade eden Soylu, ''Önce ülkem, milletim diyorum. Her gencimizin en az bir yabancı dil bildiği, paraların yolsuzluklara değil, gençlerimizin eğitimine harcandığı bir Türkiye istiyorum. Kendi vatandaşına güven duyan adil bir Türkiye istiyorum. Emeklimin 1000 TL aylık aldığı, kimseye muhtaç edilmediği bir Türkiye istiyorum'' diye konuştu.

29 Martta yapılacak yerel seçimlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Süleyman Soylu, şöyle devam etti:

''Değişimin adı Demokrat Partidir, kırattır. Biz etrafımızdaki ülkeler ile düşmanlık isteyen değil, iyi ilişkiler içinde olan bir düşünce içerisindeyiz. Borçla faizler altında ezilen siz halkımın ekonomisinin düze çıkmış olduğu bir Türkiye istiyorum. Benim kavgam insanlık için, cehalet için, fakirleşen, bir torba kömüre muhtaç edilenler için, değişim için.''


-AK PARTİYE SARI KART GÖSTERİN -


Daha sonra Uzunköprü ilçesini ziyaret eden Soylu, partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı.

Yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği için Uzunköprülü vatandaşlardan oy isteyen Soylu, şunları kaydetti:

''Türkiye'miz, 6,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde terk edilmiş, zulüm görmüş, halkımız yapılan oyunlarla ezilmiştir. Ülkemizin geçmişi görmezden gelinerek geleceği satılmıştır. Kundaktaki bebek, doğmamış çocuğumuz, 80 yaşındaki dedemiz, ninemiz borçlu hala getirilmiştir.

Yapılan bu züllüme cevap vermek yine ezilen sizlerin elindedir. 29 Martta gelin bu iktidara sarı kart gösterin. Siz sarı kart gösterin ki, bizde 6 ay sonra onlara kırmızı kart gösterelim. Benim bu ülke için hayallerim var. Tüm sorunları bitirilmiş, Avrupa kapısında bekletilen değil, karşılanan bir Türkiye hayal ediyorum.''

Soylu daha sonra Meriç ve İpsala ilçelerini ziyaret ederek, yerel seçimlerde partisine destek olunmasını istedi.