BIST 10.298
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL

Bu eylemden Başbakan utansın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Başbakan'ın Kayseri mitingini ve bayrak asma eylemini İnternethaber'e değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Bugün Kayseri'de "Milli İradeye Saygı" mitinglerine devam eden Başbakan "duran adam" eylemini eleştirdi. "En büyük hayali bunların tüm Türkiye’nin duran adam olmasıydı. Hamdolsun artık kendileri duran adam oldular.
Ama biz durmayacağız, Allah’ın izniyle bu tuzağı da alt üst edeceğiz." dedi.

Ayrıca Başbakan Sincan mitinginde başlattığı bayrak eyleminin de devam etmesini şu sözlerle istedi:

"Şimdi benim sizden bir ricam var. Sincan’dan başlattığımız bayrak kampanyasını devam ettireceksiniz. Balkonlarımıza camlarınıza bayrağımızı asacağız. Bayrak yasasına uygun olan bayrağımızı asmanızı istiyorum. Balkonlar pencereler ay yıldızlı bayrağımızla süslensin."

Gürsel Tekin, Başbakanın duran adam eylemine bakış açısını ve bayrak eylemine devam etmek istemesini İnternethaber'e değerlendirdi:

BAŞBAKANIN KAFASI OLDUM OLASI KARIŞIK


"Belli ki demokrasi ve özgürlük konusunda Sayın Başbakan'ın kafası çok karışık. Karışık olduğu için de bir ay önce barış, kardeşlik, hoşgörü derken, bir ay sonra kullandığı cümlelere baktığınızda bunu görebiliyorsunuz. Evet demokrasi konusunda Sayın Başbakanın kafası oldum olası karışık. İnsanların en demokratik hakları olan, toplanma, yürüyüş ya da hak arama eylemlerini, copla, en otoriter sistemle bastırmaya kalkışıyorusunuz, buna en masum olarak yanıt veren "duran adam" eylemini de alay konusu haline getiriyorsunuz."

DURAN ADAM EYLEMİNDEN BAŞBAKANIN UTANMASI LAZIM

Sayın Başbakan şunu çok iyi bilmeli ki Türkiye uzun süredir, Başbakanın şu anda uygulamış olduğu bütün uygulamaları denedi, darbeler dönemi, 28 Şubat dönemi, bütün bu süreçlere baktığınızda baskıcı yöntemlerin tamamı uygulanmıştır. Dünyada da otoriter yapıların hiçbir tanesi karşılık bulmuyor. Yani, yeni dünya düzeni, beraberindeki yeni Türkiye otoriter bir yapıya baş kaldırıyor. Burada yapılması gereken şu, gelin Sayın Başbakan, Türkiye'de denenmemiş iki yöntemi yani, demokrasi ve özgürlük yöntemini deneyelim. Demokrasi ve özgürlüğün önüne copla, tankla, gazla, sazla, neyle çıkarsan çık bunu engellemeniz mümkün değil. Eğer bir duran adam eylemi varsa duran adam eyleminden en çok utanması gereken, Sayın Başbakan'ın ta kendisidir."

BUGÜNE KADAR DİNİ KULLANDI ŞİMDİ BAYRAK KULLANIYOR

"Başbakan bugüne kadar en kutsal değerimiz olan din olgusunu çok kullandı. Şimdi tekrar kullanmak istedi, örneğin camide içki içildi, türbanlı bir kadına saldırıldı dedi. Bunların bir karşılığının olmadığını gördü, toplum özellikle bu hassasiyet içinde olan milyonlarca insan ona şunu söyledi: bizi ayrıştırma, ben bu ülkede, Türk'üyle Kürdüyle, sağcısıyla solcusuyla, Alevisiyle, Sünnisiyle, İslamcısıyla birlikte yaşamak istiyorum. Bütün ayrışmanın Türkiye'ye getirmiş olduğu ağır faturadan kurtulmak istiyorum. bunun için Türkiye'nin din olgusunu kullandıktan sonra burdan karşılık bulamayan Başbakan şimdi bayrak sembolünü kullanarak karşılık almaya çalışıyorsa onun da karşılığının olmayacağını biliyoruz. Bunların hiçbiri çare değildir. Çare demokrasi ve özgürlüktür, bütün bunları deneyerek ortak değerlerimizi yıpratmaya gerek yok. Ortak değer yaratmak istiyorsak bu ülkede, denememiş olduğumuz, dünyanın denemiş olduğu ve son derece de başarılı olduğu, demokrasi ve özgürlük konusunu deneyelim. Uzun süredir, darbelerle hesaplaşacağım diyenleri şimdi göreve davet ediyoruz. Darbe döneminden kalmış antidemokratik uygulamaların tamaını kaldıralım, Türkye'de bir nefes alsın dünya ile bütünleşsin.

TÜRKİYE'DE ARTIK TAKSİM'DEN ÖNCE VE TAKSİM'DEN SONRA VAR
 
"Nasıl ki Milattan önce Milattan sonra varsa, bundan sonra da Yeni Türkiye'de Taksim'den önce, Taksim'den Sonra var. Taksim, Türkiye'ye şeffaf, hesap verilebilir siyaseti öğretecektir. Taksim, yolsuzlukların hesabını soracaktır, Taksim yasaksız bir Türkiye yaratacaktır. Kısacası, kirlenmiş siyasetten Türkiye arınacaktır."