BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Otomatik kuzu çevirme makinası yaptılar!

Piknik sevdası otomatik kuzu çevirme makinesi yaptırdı.

Abone ol

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Küçüksanayi sitesinde eksoz tamirciliği yapan Nihat Utku’nun piknik sevdası, otomatik kuzu çevirme makinesi yaptırdı.

Oğlu Atilla Utku ile birlikte çalışan Nihat Usta, akü yardımıyla çevrilebilen kuzu çevirme mangalı yaparken, seri üretime geçip bunu satmak istiyor. Piknik yapmayı çok sevdiğini anlatan 53 yaşındaki Nihat Utku, imal ettiği mangalın ilk denemesini yaparken esnaf arkadaşları da meraklı gözlerle kendisini izledi.

MANGALI İÇİN SERİ ÜRETİME GEÇECEK

Mangalı için seri üretime geçeceklerini anlatan oğul Atilla Utku (23), “Bunu kolla yapıyorduk. Zor oluyordu. Sonra da akülü yapalım dedik. Dağda kullanmak için. Böyle kolaylık oldu. Daha iyi oldu. Ondan sonra akülü yaptık. Yani seri üretip satmak istiyoruz bunu. 600-650 lira civarında maliyeti var.” dedi.

Mangal yakmayı çok sevdiğini anlatan 53 yaşındaki Nihat Utku, “Piknik yapmayı yani et mangal yapmayı seven birisiyim. Kuzu çevirebilir miyiz dedik. Evet kollumuz vardı. Çeviriyorduk. Kıra bayıra gittiğimizde elektrik filan kullanamayacağımız için akülü olur mu dedik.

SERİ ÜRETİME GEÇECEĞİZ

Bu kadar yapabildik şimdilik. Allah’ın izniyle inşallah bunu daha da güzel, araba bagajını katlanabilecek şekilde altı üstü konabilecek şekilde seri üretime gireceğiz. Seri üretime girip satmak istiyoruz Türkiye genelinde. Yani meraklılara satacağız, sevenlere. Biz buradayız Burhaniye sanayisinde” diye konuştu.

Denemeyi merakla izleyen Çanakkale Barbaros Mahalle muhtarı Şaban Şahin de, “Ben bu gün Burhaniye’ye Nihat ustamıza geldim. Gerçekten sanatkardır. Bunu da görünce gerçekten çok sevindim. Çanakkale’mizde de kaldı Nihat ustamız. Şunu da gördüm. İlk müşterisi benim. İlk siparişi ben verdim. İnşallah bundan sonra seri üretime geçilecek. İnanıyorum. Güzel bir şey. Hayırlısı olsun diyorum. İnşallah Cenabı Allah utandırmaz” dedi.