BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.437,85
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu evde anormal olaylar oluyor

Amerika'da büyük patlama yaptı! Daha Türkiye'ye gelmeden videoları internette dolaşmaya başladı. O film vizyona giriyor...

Abone ol

Genç bir çiftin, kurdukları özel bir sistemle uyudukları sırada evde yaşanan paranormal olayları kaydetmesini konu alan 'Paranormal Activity' cuma günü vizyona giriyor.

Kendizini en çok güvende hissettiğiniz yerde, evinizdesiniz... Eşinizle birlikte birazdan huzurlu bir uykuya dalmak üzeresiniz... Işıkları kapattınız ve kendinizi uykunun kollarına bıraktınız... Ancak, 'eviniz' sizin kadar huzurlu değil! Uyuduğunuz odada beklenmedik ziyaretçiler var ve siz uyurken evinizde geziyorlar... Düşünmesi bile tüyler ürperten bu senaryo, 'Paranormal Acvitity' filmiyle beyazperdeye taşındı.

Amerika'da vizyona girmeden önce fragmanıyla bile tüyler ürperten 'Paranormal Activity', 11 bin dolarlık mikro bütçesiyle dikkat çekiyor. 16 Ekim'de vizyona giren film, 107 milyon dolar gişe hasılatı sağlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Hazırlaklar bir yıl sürdü

'İzleyiciyi Ne Kadar Korkutabilirsin?' sorusu ile yola çıkan film, yüksek adrenalini ile dikkat çekiyor. Oren Peli'nin yazıp yönettiği filmde, Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong ve Ashley Palmer oynuyor. Film, yönetmenin evinde, 2006'da yedi günde ve toplam üç kişilik bir yapım ekibi tarafından çekildi. Bunlar; Peli, Peli'nin o zamanki kız arkadaşı olan ortak yapımcı Toni Taylor ve Peli'nin en yakın arkadaşlarından biri olan Amir Zbeda idi. Yönetmen, filmin ilk gösteriminden birkaç gün sonra, her yaştan insanın kendisiyle irtibata geçtiğini ve filmi izledikten sonra uyumakta güçlük çektiklerini dile getirdiklerini söylüyor.

İŞTE FİLMİN FRAGMANI

|