BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.511,36
HABER /  GÜNCEL

Kaçak gelinlere şafak baskını

Zengin ve yaşlı erkekleri evlilik vaadiyle ağlarına düşürerek dolandıran çete, Balıkesir Jandarma Komutanlığı"nın 20 ildeki eş zamanlı şafak baskınıyla çökertildi.

Abone ol

Zengin ve yaşlı erkekleri evlilik vaadiyle ağlarına düşürerek dolandıran çete, Balıkesir Jandarma Komutanlığı’nın 20 ildeki eş zamanlı şafak baskınıyla çökertildi

Balıkesir Jandarma Komutanlığı’nın geçen eylül ayında aldığı ‘evlilik çetesi’ ihbarıyla başlayan operasyon önceki gün sabaha karşı sonuçlandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 4 ay boyunca teknik takip yapan ekipler, şebekenin değişik illerde zengin, yaşlı, dul veya bekar erkeklere evlenme vaadiyle para karşılığı kadın ayarladığını tespit etti.

ZİYNET EŞYALARI ELE GEÇİRİLDİ

Kadınların, nikahlı ve nikahsız olarak evlendikleri kişilerin güvenini kazandıktan sonra düğünde takılan ziynet eşyaları ve hediyelerle birlikte irtibatta oldukları şebeke üyelerinin yanına kaçtığı ortaya çıktı. Söz konusu şebekenin uzun süredir bu işi yaptığı ve yüksek miktarda haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. Çetenin kimlik bilgileri ve faaliyette bulunduğu 20 ili belirleyen ekipler ‘çeyiz sandığı’ adını verdikleri operasyon için düğmeye bastı.

40’TAN FAZLA MAĞDUR VAR

Verilen adreslere baskın yapan jandarma, 12’si kadın 50 kişiyi yakaladı. Zanlıların ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda ziynet eşyası ile cep telefonları ve bazı suç unsurları bulundu. Balıkesir’de gözaltına alınan 36 kişiden 18’i adliyeye sevk edildi. Diğer illerde yakalanan kişiler Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edilmek üzere yola çıkarıldı. Hileli evlilik olaylarıyla ilgili 40’tan fazla mağdur bulunduğu kaydedildi.