BIST 10.284
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.452,99
HABER /  GÜNCEL

TEKEL işçileri farklı eyleme imza attı

Bir aydan bu yana eylemlerini kararlılıkla sürdüren TEKEL işçileri dün farklı bir eyleme imza attı. İzmir'de iki vapura aileleriyle birlikte binerek pankart açan işçiler bir saat süren eylem yaptı.

Abone ol

Tekel  işçileri Tekel'in özelleştirilmesi ve işçilerin 4-C sözleşmeli statüsüne alınmasını protesto etmek amacıyla dün İzmir Bostanlı İskelesi'nden bindikleri Yalova 1 ve Kordon isimli iki vapurla Konak İskelesi'ne geldi.

Tekel işçileri ve aileleri, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı'nın konuşması üzerine yaklaşık 1 saat sonra vapurdan inerek İzmir Valiliği'ne doğru yürüyüşe geçti.

Yalova 1 vapurundan inmeyen işçiler, 'AKP 4-C'yi al başına çal', 'Yan gelip yatmadık, vatanı satmadık', 'Tekel işçisi direnişin simgesi', 'Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız' sloganları atarak bir saate yakın eylem yaptı. İşçiler vapura, '12 bin Tekel işçisi bedava ekmek aramıyor. Kadro ve özlük haklarını arıyor. Bekle Başbakan 15 Ocak'ta Ankara'dayız' yazılı bir de pankart astılar.

Tekel işçileri ve ailelerine hitaben konuşan Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı ile Tek Gıda-İş Sendikası yöneticilerinden Ömer Seyfettin Atılgan, direnişin sonuna kadar süreceğini ve Ankara'da eylem yapan işçilere destek vermek üzere bu ile gideceklerini kaydetti. İşçiler Mustafa Kundakçı'nın çağrısı üzerine vapurdan indiler.

BUGÜN BAŞKENT'E GİDİYORLAR

Tekel işçileri, vapurdan ayrıldıktan sonra Konak Meydanı'nda bulunan İzmir Valiliği'nin önüne doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri meydanda geniş güvenlik önlemi aldı. İşçiler bugün trenle Ankara'da 15 Ocak'ta yapılacak eyleme katılmak için Başkent'e hareket edecek.