BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.454,02
HABER /  POLİTİKA

Baykal yine Erdoğanı kızdıracak

CHP liderinden Erdoğan'a ağır sözler. Baykal, Erdoğan'ı bu kez kendi sözleriyle vurdu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Milli irade", "Sandıktan çıkan irade" lafları kullanılarak kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırıldığını savundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal, başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Alınan bilgiye göre, gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantıda, Genel Başkan Baykal, Tam Gün Yasasıyla ilgili olarak Türk Tabipleri Birliği'nin istek ve görüşleri de dikkate alınarak, tasarının eksik ve yanlışlarının dile getirilmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Baykal, toplantıda Türkiye'de basın özgürlüğünün geldiği noktaya da dikkati çekti.

Basın özgürlüğünün bulunmadığı bir ülkede demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını ifade eden Baykal, "(Askeri vesayetten kurtuluyoruz) söylemleriyle bir sivil diktaya doğru gidiyoruz. Bunu çok açık herkesin görmesi lazım. 'Milli irade', 'sandıktan çıkan irade' lafları kullanılarak kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılıyor, hukuka darbe vuruluyor, yargı bağımsızlığı ortadan kaldırılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısından şikayetçi olduğunu ve anayasa değişikliği ile bu yapıyı değiştirmeyi arzu ettiğini savunan Baykal, CHP'nin bu kapsamdaki bir anayasa değişikliğine destek vermesinin düşünülemeyeceğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Baykal, iktidarın istediği şekilde bir kurul yapılanmasının yargı bağımsızlığını tamamen ortadan kaldıracağını öne sürdü.

Hükümetin HSYK'nın yapısını değiştirmeye yönelik anayasa değişikliğinin içine Türkiye milletvekilliği, memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı gibi bazı önerileri de katmak istediğini belirten Baykal, ancak bu konuların ayrı ayrı gündeme gelmesi halinde değerlendirebileceklerini, yargı bağımsızlığına zarar verecek bir düzenlemeye ise TBMM'de de referandumda da karşı çıkacaklarını bildirdi.