BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu eğitim ilk kez Sultangazi'de

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen sertifika programında yapılaşma jeofiziği ve yapı jeofiziği hakkında uygulamalı eğitimler sunulacak.

Abone ol

Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi işbirliğinde “Yapılaşma Jeofiziği ve Yapı Jeofiziği” konulu seminer programı başlatıldı.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen sertifika programında yapılaşma jeofiziği ve yapı jeofiziği hakkında uygulamalı eğitimler sunulacak.

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle “Yapılaşma Jeofiziği ve Yapı Jeofiziği” sertifika programı gerçekleştiriyor. Üniversite ve sektör çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen programlar, Sultangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda genel ve uygulamalı dersler halinde sunuluyor.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen programla yapı stoklarının dayanım özelliklerinin belirlenme biçimleri ele alınıyor. 4 gün 40 saatlik bir programı kapsayan seminerleri Jeofizik Mühendisleri Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Prof. Dr. Ali Osman Öncel, Serhan Gören ve Tayfun Özdemir sunuyor.

AHMET ERCAN DERS VERDİ

İlk eğitim seminerinde konuşma yapan Jeofizik Mühendisi Prof Dr. Övgün Ahmet Ercan, yapı jeofiziği hakkında bilgiler verdi. Ercan, “Yapı jeofiziği ve yapı gereçleri ile davranışına bakılması, bir depremde göçecek yapıların deprem olmadan önce belirlenmesinde kullanılan, tahribatsız ve uygulaması hızlı jeofizik yöntemlerdir. Özellikle yapılaşmadan sonra yapının dayanım özelliklerinin mühendislik tasarımına uygun olarak tamamlanıp tamamlanmadığının hızlı ve tahribatsız biçimde uygulanmaları ile ilgili olarak kullanılan yapı dayanıklılık deneyidir” dedi.

Belediye binası önünde uygulamalı eğitim sunan Prof.Dr.Ercan, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a çalışmalar hakkında bilgi verdi.