BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu dizileri izlerken soyulabilirsiniz

Rayting rekortmeni dizileri bekleyen hırsızlar, yayın saatiyle birlikte işe çıkıyorlar.

Abone ol

İzmir'de, iş yeri ve evlerden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen şebekeye yönelik gerçekleştirilen operasyonda, çoğunluğu sabıkalı 8 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Şebekenin, Aşk-ı Memnu, Hanımın Çiftliği, Yaprak Gökümü, Kurtlar Vadisi ve Ezel gibi reyting rekoru kıran dizilerin yayın saatlerini bekledikten sonra hırsızlığı gerçekleştirdikleri belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ev ve iş yerlerinden hırsızlık olaylarıyla ilgili sürdürdüğü çalışmalarda, çoğunluğunu sabıkalı kişilerin oluşturduğu hırsızlık şebekesine yönelik takip başlattı. Ekipler, Çiğli'deki bir mağazadan elektronik eşya çalan şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda, şebeke elebaşı olduğu ileri sürülen Y.Z, şebeke üyeleri olduğu iddia edilen K.S, M.D, S.S, U.O, İ.G. S.Ç. ve Ö.B'yi yakaladı. Zanlıların üstleri ve evlerinde yapılan aramada çok sayıda çalıntı gıda, elektronik ve ziynet eşyasıyla, 70 kök Hint keneviri ele geçirildi.

DİZİLERİ BEKLİYORLARDI

Sabıkalı kişilerin oluşturduğu şebekenin, kendilerine gelen talep üzerine elektronik malzemesi gibi ürünleri çaldıkları, hırsızlık öncesi iş yerlerini dolaşarak keşif yaptıkları, şebekenin kadın üyesi sayesinde kendilerine aile görünümü verdikleri ve televizyonda izlenilirlik oranı yüksek dizilerin yayınlandığı saatlerde hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Zanlıların karıştıkları 13 iş yeri, 2 ev ve 1 resmi kurumdan hırsızlık olayının belirlendiği öğrenildi.

Şebeke üyelerinden K.S'nin 18 yaşına bastığı gün yakalandığı, Ö.B'nin ise 17 yaşında olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği bildirildi.

Şebekeden hırsızlık malı satın alan ve şebekeyle bağlantıları bulunduğu belirlenen 8 kişiyi daha yakalayan polis, bu kişileri ifadelerini aldıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bıraktı.

Zanlılar sorgularının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.