BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,44
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu dergileri 50 kuruşa sahiplenebilirsiniz

Geridönüşüme gönderilmesi söz konusu olan Express, Bir+Bir ve Roll dergilerinin eski sayılarını sembolik bir katkıyla edinmek mümkün.

Abone ol

Geri dönüşüme gönderilmesi söz konusu olan ExpressBir+Bir veRoll dergilerinin eski sayılarını sembolik bir katkıyla, sayı başına 50 kuruşa sahiplenmek mümkün. Dergiler, İstanbul Maslak'taki Atatürk Oto Sanayi  İkinci Kısım 27. Sokak'ta satılıyor. 

HaberVs.'den Mehmet Yeşilmen'in haberine göre Express yazarlarından Ender Ergün, “Dergileri Gezi eylemleri sırasında dağıtmak istedik ama ortam pek müsait olmadı, olaylar yüzünden fırsat bulamadık” diyor. "Bu dergileri birileri okusun, ulaşsın diye dağıtıyoruz" diyen kampanya sorumlusu Saner Şen de, sayı başına 50 kuruşun sembolik bir fiyat olduğunu söylüyor: 

express-depo-557ebcb3_414x621_original.jpgİnsanların parası olmasa da dergileri alabilir. Kampanya para kazanmak için değil, dergilerin okuyucuyla buluşabilmesi için yapılıyor.” Kampanya sonunda mevcut dergilerin bir kısmı sahaflara satılacak. Satılmayanların ise cezaevlerinde bulunan insanlara gönderileceğini söyleyen Şen kampanyanın önemini “Geriye kalan bütün dergiler, istemesek de geridönüşüme verilecek” sözleriyle belirtiyor. 

29 Ocak 94'te, “Sahibinin sesi değil, kendi sesi” sloganıyla yayınlanmaya başlayan haftalık Express dergisi, Türkiye’de bağımsız yayıncılığın en önemli ve renkli seslerinden bir oldu. 1997’de ekonomik nedenlerle kapanan dergi Ağustos 2001’de Post Express adıyla aylık olarak tekrar yayınlandı. Temmuz 2004’te özgün ismine geri döndü. Express, halen iki ayda bir yayınlanıyor. 

Dergi içinde bir bölümken Kasım 1996’da ayrı bir dergi olarak yayınlanmaya başlayan müzik dergisiRoll, Kasım 2009’da 144. sayısıyla  yayın hayatına son verdi. Mart 2010’da yayınlanmaya başlanan Bir + Bir dergisi de yine Express yazarlarının imzasını taşıyor.    

Yaklaşık bir hafta önce başlayan kampanya 29 Aralık’a kadar devam edecek. Express, Roll ve Bir+Bir arşivi için düzenlenen kampanyadan faydalanmak isteyenler sanersen@gmail.com  adresine başvurabilir.