BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.508,09
HABER /  GÜNCEL

Bu da Votka boru hattı

Kulağa tuhaf gelse de olay gerçek. Rusya'dan vokta boru hattı çekilmiş.

Abone ol

Estonya'da bir mahkemede 11 zanlıya Rusya'dan ülkeye kaçak votka sokma suçlaması yöneltildi.

Kulağa basit bir kaçakçılık gibi gelen bu olayın haber olmasının nedeniyse kulllanılan yöntem. Zira zanlıların, votkayı, Rusya-Estonya sınırında yer altından geçen bir boru hattıyla kaçırdığı belirtiliyor.

Votka, Estonya'nın başkenti Talin'deki bar ve restoranlarda gözde içkilerden biri ama, Estonyalılar, kuşkusuz, votkanın toprağın altından da akıyor olabileceğini düşünmüyordu.

En az altı bin litre votkanın Rusya'dan Estonya'ya doğru uzanan bir boru hattıyla ülkeye sokulduğu sanılıyor. Bu durum yerel yetkilileri de hayretler içinde bıraktı.

Ülkenin kuzeyindeki Narva kasabasında özel olarak inşa edilen boru hattıyla aktarılan votkanın su altındaki bir depoda toplandığı anlaşılıyor.

Kaçakçıların bu yöntemle seksen bin dolarlık vergi kaybına neden olduğu belirtiliyor. Toplanan votkanın Talin'e aktarıldığı, ancak düşük kaliteli olması nedeniyle burada tüketilmediği kaydediliyor. Şüphe uyandıran da votka yüklü araçlar oldu.

Polisin soruşturması sonucu, boru hattı ve bu fikrin arkasındaki beyinler, 11 Rus ve Estonyalı yakalandı. Olay zanlılarının, suçları sabit görülürse, 5 yıla akdar hapis cezasına çarptırılmaları sözkonusu.