BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bu da tekerlekli sandalye yolsuzluğu!

Tokat'ta, tekerlekli sandalye ihalesinde yolsuzluk yaptıkları belirlenen, biri eski il sağlık müdür yardımcısı iki kişi tutuklandı.

Abone ol

Tokat'ta tekerlekli sandalye ihalesinde yolsuzluk iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eski il sağlık müdür yardımcısı ile bir medikal firması sahibi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Tokat Devlet Hastanesine 20 tekerlekli sandalye alım ihalesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, henüz açılmayan Tokat Akıl Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine müdür olarak atanan eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sadi A. ile bir medikal firmasının sahibi olan Ahmet Ç'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Sadi A. ve Ahmet Ç. tutuklandı. Diğer 11 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

50 BİNLİRA ZARAR

Tekerlekli sandalyelerin piyasa değerinin 24 bin 190 lira olduğu, zanlıların kamu kurumuna bu tekerlekli sandalyeleri 74 bin 335 liraya ihale ederek, kamuyu yaklaşık 50 bin 145 lira zarara uğrattığı iddia edildi.