BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,01
ALTIN 2.503,86
HABER /  GÜNCEL

Bu da medyanın Kubi'si!

Hürriyet'te yazma karşılığında Sabah'a gitmeme kararı alan Mehmet Y. Yılmaz, tatil dönüşü karar değiştirdi. Yılmaz'ın bu hareketi Meclis'in Kubi'sini hatırlattı.

Abone ol

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan medyasında işler karışık. İstifalar ve yeniden yapılanmalar grupta huzursuzluğu beraberinde getirdi. Fatih Altaylı'nın gidişinden sonra CNN Türk ve Kanal D'nin başına usta gazeteci Mehmet Ali Birand getirilmişti. Milliyet'in başından bir süre önce ayrılan Mehmet Yılmaz'ın istifa haberi şok etkisi yarattı.

Mehmet yılmaz bugün Doğan Grubu'yla yollarını resmen ayırdı. Mehmet Yılmaz istifasını bizzat Aydın Doğan'a verdi. Doğan Grubu'nda resmen bir şok yaşanıyor. Çünkü Yılmaz'ın Hürriyet'te yazar olarak kalacağı sanılıyordu. Ama Yılmaz, zamanında neden yayın yönetmenliğinden ayrılmadınız diye soran yakın çevresine, "ayrılma zamanını ben belirlerim" demişti.

KUBİLAY UYGUN KİMDİR?
24 Aralık 1995’te parlamenter seçilen Kubilay Uygun, 6 ay sonra DSP’den istifa etti. Ertesi gün (4 Temmuz 1996) DYP’ye katıldı. İki gün sonra DSP’ye geri döndü. Aradan yirmi gün geçmeden DSP’den istifa ederek tekrar DYP’ye girdi.

Kubilay'ın son durağı tabii ki DYP değildi. MHP ve DTP’nin ardından uğradığı partisi de oldukça ilginç. Akın Birdal suikastı davasından hapis yatan Semih Tufan Gülaltay’ın liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi’ne (UBP) katıldı.

ani