BIST 10.162
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.405,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu da Davutoğlu'nun çılgın projesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya yerel basınının proje önerilerini dinledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim gezileri kapsamında Konya'da yerel basınla biraraya geldi. Yerel basın mensuplarının birbiri ardına kendi adlandırmaları ile çılgın projeler önermesine espirili bir dille yanıt veren bakan Davutoğlu "İlla bir çılgın proje aranıyorsa Maveraünnehir'den su da getiririz." dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Konya'daki ilk seçim gezisi sürüyor. Davutoğlu, bu sabah yerel basınla buluşması sırasında ilginç bir çıkış yaptı. Konu ise Konya'nın simgesi haline gelen Hz. Mevlana türbesi. Hz. Mevlana'nın kabrini şu anda bir müze olarak yılda 500 bini yabancı olmak üzere toplam 2 milyon kişi ziyaret ediyor. Müze ile türbenin aynı yerde olmasından memnun olmadığını belirten Davutoğlu, "Müzeye girer gibi huzura girmek o manevi havanın teneffüs edilmesini engelliyor. Hz. Mevlana'nın huzuruna edep ile girilmesi şarttır. Müzede Hz. Mevlana'ya ilişkin eserler de olsa odağın mutlaka türbe olması gerekir. Farklı unsurları bir araya getiren mekanlar olmamalı." dedi.

DAVUTOĞLU'NUN ÇILGIN PROJESİ

Hürriyet'in haberine göre yerel basın da Konya'da Davutoğlu'na birbiri ardına kendi adlandırmaları ile çılgın projeler önerdi. Ulaşımdan sulamaya, mimariden çevre düzenlemesine çılgın proje önerileri havada uçuştu. Bakan Davutoğlu, yarı şaka yarı ciddi bu projelere şöyle yanıt verdi:

"İlla bir çılgın proje aranıyorsa Maveraünnehir'den su da getiririz."

DÜŞMAN HALK YOK KARDEŞLİK VAR

Dışişleri Bakanı'na yerel basın tarafından Konya'da Kürt açılımı da soruldu. Açılımın kardeşliği pekiştirmek amacıyla başlatıldığını söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu:

"Biz bu konuda kriz yönetimi yapmadık yapsaydık ne olurdu? 2007 Dağlıca baskını olmuş. Gazsetelerde Erbil'i vurmaktan, Kuzey Irak'a girmekten bahseden manşetler. Terörde zaten sizi çekmek istedikleri nokta bu. Kürt-Türk çatışması." .

Davutoğlu izlenen politikanın özünü de şu cümlelerle açıkladı:

"Devletin teröristle sıradan vatandaş, Kuzey Irak'ta da sıradan Kürt vatandaş ile teröristi ayırmasıdır. Sayın Başbakan Kuzey Irak'a gitti. Ben gittim. Orada nasıl karşılandı gördünüz. Bu muktedir ancak şefkat gösteren bir devletin temsilcisinin karşılanmasıydı. Bizim için sadece ve sadece kardeş halklar var, düşman yok. Onlar içinden de sıkıntı çıkaracaklar varsa kenara koyarız. Ama ana gövdeyle ilişkilerimizi bozmayız."