BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.415,58
HABER /  GÜNCEL

Bu çığlıkları duyun! Böyle barış olmaz

İmralı görüşmeleri ile başlayan yeni süreçte olumlu adımlar atılırken Kandil'den bir adım atılmaması ve kaçırılan 5 ismin serbest bırakılmaması 'böyle barış olmaz' dedirtti

Abone ol

Barış sürecine ilişkin önemli ve olumlu adımlar atılıyor. İmralı ziyaretleri ve diyalogları da devam ediyor. Cumartesi günü ikinci İmralı heyetinde bulunan BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Pervin Buldan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı ziyarete gidecek.

Terör sorunun çözümü için atılan bu adımlar her ne kadar olumlu karşılansa da, kamuoyu artık somut bazı adımlar atılmasını bekliyor. Kaçırılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve diğer kamu görevlilerinin aileleri, siyasilere, Kandil'e, medyaya ve kamuoyuna çocuklarının serbest bırakılması için girişimde bulunulması çağrısı yapıyor.


KAÇIRILAN KAYMAKAMIN AİLESİ İSYAN ETTİ


MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, kendisinden haber alınamayan kaymakam Kenan Eroğlu'nun ailesini ziyarete gitti bugün. Aile perişan...

İşte Türkkan'ın gözlemleri... (DEVAMINI OKU)

BU İSİMLERİN SERBEST BIRAKILMASI İSTENİYOR

PKK’nın 2011 yılında kaçırdığı ve hala elinde tuttuğu Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuş Zihni Koç, polis memuru Nadir Özgen ve uzman çavuş Kemal Ekinci’den hiçbir haber alınamıyor. Kamuoyu ve kaçırılanların aileleri süreç konusundaki samimiyetin gösterilmesi açısından kaçırılan bu isimlerin serbest bırakılmasını bekliyor.

BU 5 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

PKK, 2011 yılında güvenlik güçlerinin peşpeşe gerçekleştirdiği operasyonlar sonrasında kamu görevlilerini kaçırmaya başlamış ve daha sonra bazılarını serbest bırakmıştı. Ancak kaçırılan bu 5 kamu görevlisinden aradan geçen 2 yıla rağmen hiçbir haber alınamıyor.

- Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu 12 Ağustos 2011'de Muş-Kulp karayolunda,

- Astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç 9 Temmuz 2011'de Diyarbakır'ın Lice ilçesinde,

- Polis memuru Nadir Özgen 10 Eylül 2011'de Van'ın Çatak ilçesinde,

- Uzman çavuş Kemal Ekinci ise 1 Ekim 2011'de Şırnak merkezde

ÖCALAN'IN YAPTIĞINI KANDİL YAPMIYOR

Öcalan'ın PKK üzerinde hala en etkili güç olduğu, açlık grevlerini bir anda bitirmesiyle ortaya çıktı. O günden itibaren de MİT-Öcalan görüşmeleri yeniden hız kazandı. Erdoğan da bu gelişmeler karşısında suskun kalmadı ve sürecin sonuçlanması konusunda peşpeşe adımlar attı.

İmralı ve hükümet bu konudaki samimiyetlerini defalarca oraya koyarken, Kandil’den somut hiç bir adım gelmemesi kamuoyunda olumsuz tepkilere neden oluyor.

TWİTTER’DA KAYMAKAM İÇİN KAMPANYA

Geçtiğimiz günlerde Twitter, Terör örgütü PKK'nın 9 Ağustos 2011 yılında kaçırdığı kaymakam adayı Kenan Erenğlu'nun serbest bırakılması için adeta ayaklanmış #KenanErenoglu tagı altında yapılan çağrılarda yetkililerden kaymakam adayının serbest bırakılması için adım atılması istenmişti. Yapılan bu çağrılarda Kürt vatandaşlarımızın çokluğu da barış sürecini her iki tarafında ne kadar çok desteklediğini gözler önüne sermişti.

İŞTE BAŞKANIN O ÇAĞRISI

Trabzon’un Arsin ilçesi kaymakamı ve KAYDER Başkanı Salih Altun, yazılı ve görsel medyaya çağrıda bulunarak “Kenan bir kaymakam olarak görevini yapmak üzere Muş’taydı. Ülkesine ve milletine hizmet etmek için kaymakamlık mesleğini seçmişti. Belki de kaymakam olmasaydı şu an ailesinin yanındaydı” dedi.