BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45
HABER /  GÜNCEL

Bu çantada bir hayat taşıyor

Ölümle burun buruna gelen... 24 yaşındaki genç adamı elindeki bu siyah çanta hayata bağlıyor.

Abone ol

Gaziantep'te, nakil için uygun kalp bulunamayınca ölümle burun buruna gelen Adıyamanlı 24 yaşındaki Vakkas Öztürk'e pille çalışan yapay kalp takıldı.

Türkiye'de yapay kalp takılan üçüncü kişi olan Öztürk, bir çanta içerisinde bulunan yapay kalbiyle operasyonu gerçekleştiren doktorlarıyla beraber mutluluk pozu verdi.

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde ailesiyle yaşayan ve bir güneş enerjisi imalathanesinde işçi olarak çalışan Vakkas Öztürk'te 2 yıl önce kalp yetmezliği ortaya çıktı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Öztürk'ün 4 gün önce durumu ağırlaşıp kalbi iflas noktasına gelince, 2 kez Sağlık Bakanlığı Organ Nakil Merkezi'ne acil çağrıda bulunuldu. Ancak uygun kalp bulunamayınca doktorlar yapay kalp takma kararı aldı. Bunun üzerine Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haşim Üstünsoy başkanlığındaki 5 kişilik ekip tarafından iki saat süren ameliyatla, Öztürk'e yeni bir kalp bulunana kadar yapay kalp takıldı. Amerika'dan getirtilen ve yaklaşık 250 bin TL olan yapay kalbi yeşil kartlı olduğu için devlet tarafından karşılanan Öztürk, kısa sürede sağlığına kavuştu.