BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan konuklarının şoförü oldu

Başbakan Erdoğan direksiyon başına geçerek üç cumhurbaşkanını cuma namazına götürdü.

Abone ol

Böyle protokol görülmedi şimdiye kadar... Öğlen saatlerinde sıra dışı görüntüler yaşandı Çırağan Sarayı'nda. Makam aracının direksiyonunda Başbakan Erdoğan vardı, yan koltukta ise Cumhurbaşkanı Gül. Arkaya iki lider oturdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, direksiyonuna geçtiği Cumhurbaşkanlığı makam aracı ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'yi cuma namazına götürerek konuklarının şoförlüğünü yaptı.



Çırağan Sarayı'nda, beşinci Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Toplantısı kapsamındaki ikili görüşmelerin ardından, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı makam aracının direksiyonuna geçti.

Erdoğan, yanındaki koltuğa Cumhurbaşkanı Gül, arka koltuklara da konuk cumhurbaşkanları Zerdari ile Karzai oturduktan sonra, aracı, cuma namazı için Çırağan Sarayı'na yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne sürdü. 4 lider geniş güvenlik önlemleri altında bu şekilde camiye kadar geldi. Araçtan inen liderler hep beraber camiye girdi.

DÖNÜŞTE GÜL DİREKSİYONA GEÇTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı araçla Cuma namazı için Dolmabahçe camiine gelen konuk Devlet Başkanlarını bu kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül taşıdı.

Abdullah Gül namaz çıkışında kendi makam aracının direksiyonuna geçti, yanına Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai oturdu, arka koltukta ise Pakistan Devlet Başkanı Zerdari yer aldı. Aracı Başbakan Erdoğan uğurladı.

ARABA KULLANMAYI ÖZLEMİŞİM

Bu arada camiden ilk çıkan Afganistan Devlet Başkanı Karzai Afganistan'da Taliban'a silah sağladığı öne sürülen önemli bir ismin yakalanmasıyla ilgili soruyu, "Operasyon olduğunu biliyorum ancak detaylı bilgim yok" diye yanıtladı.

Konuklarıyla Çırağan sarayına gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül habercilerin "İstanbul'da araba kullanmak nasıl bir duygu" şeklindeki sorusunu kısa yanıtladı; "özlemişim"

İŞTE O GÖRÜNTÜLER