BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu benzetmeye Bahçeli ne diyecek?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Bahçeli'yi fena ti'ye aldı

Abone ol

MHP Lideri Bahçeli’yi eleştiri yağmuruna tutan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Behçeli, 23 Nisan günü meclise kendisi gibi bir arabayla geldi. Ankara’da 1982 model araba ile seyahat ediyorsa demek ki tercihleri hala 1980’lerde kalmış demektir.” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mustafa Şentop, yeni anayasayı anlatmak için Tekirdağ’a geldi. İlk olarak AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Şentop’u İl Başkanı Ahmet Kambur karşıladı. İl başkanlığında partililere seslenen Şentop, konuşmasının büyük bir bölümünü MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye ayırdı.

‘BAHÇELİ’Yİ Tİ’YE ALDI’

Zaman zaman eleştirilerinde Bahçeli’yi tiye alan Şentop, “Devlet Bahçeli çok bağırdığı için rahatsızlanıyor. Çenesi yırtılacak kadar bağırıyor. Ben bunu Ankara’da Sayın Bahçeli’nin konuşmalarını yazanlara sordum. Bahçeli’nin konuşmalarının bazı yerlerini büyük harflerle yazıyorlarmış. O büyük harflere gelince Sayın Bahçeli bağırmaya başlıyormuş. Büyük harf bitince bağırma bitiyormuş. Son zamanlarda bu yazıyı yazanlar şaşırmışlar. Klavyenin büyük harf tuşu takılı kaldığını için metnin tamamı büyük harfle yazılmış. Metinin başında bitene kadar bağırıyor. O da tabi yoruluyor. Metni yazan arkadaşlar doğru yazarlarsa, bağıracağı yeri ayarlarsa metnin hepsinde bağırmaz. Kendi sağlığı açısından da faydalı olacaktır.” dedi.

‘MECLİSE KENDİ GİBİ BİR ARABAYLA GELDİ’

Bahçeli’yi kullandığı klasik arabasıyla eleştiren Şentop, “Türkiye’nin siyasi tablosu bu. Ak Parti ana muhalefet, yavru muhalefet partisine bakarak siyaset yapmıyor, yapamıyor. Geçen Bahçeli, 23 Nisan günü meclise kendisi gibi bir arabayla geldi. Görmüşsünüzdür. Plakası DB 1923. Kendisi kullanıyor. Arabanın modeli de 1982 model. Koleksiyon olarak böyle bir araba saklayabilirsiniz. Eğer Ankara’da böyle bir araba ile seyahat ediyorsa demek ki tercihleri hala 1980’lerde kalmış demektir. Onun için hala mecliste 1982 Anayasası’nı savunuyorlar. Bu anayasayı biraz revize ederek arabanın boyasını değiştirmek gibi savunuyorlar.” dedi.

‘ATMAK SERBEST’

Bahçeli’yi eleştiri yağmuruna tutan Şentop, “Bu partilere bakarak Türkiye’de siyaset yapamayız. Bunlar bizim siyasi rakiplerimiz değil. Biz olmayan siyasi rekabete bakarak hareket edemeyiz. Biz kendi çalışmalarımızı kendimize göre hesaplıyoruz. Bahçeli milletim bana yetki verirse ‘İmralı’yı yıkacağım, Kandil’i yakacağım’ diyor. Bakınca ne kahraman adam diyorsunuz. Millet yetki verirse yapacak, vermezse bir şey yapmayacak. Vermeyeceğine göre atmak serbest.” dedi.

Şentop daha sonra Valilik Kültür Merkezinde yeni anayasa sürecini anlattı.