BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.401,16
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Trabzon stadyumu ihalesi başlıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında Trabzon'da inşa edilecek Akyazı Spor Kompleksinin ihale tarihi belli oldu.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokol kapsamında Trabzon'da inşa edilecek Akyazı Spor Kompleksinin ihale tarihi belli oldu.

Trabzon Akyazı Spor Kompleksi ön yeterlilik ihalesi, TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde 15 Şubat'ta yapılmıştı. 16 firma, spor kompleksinin inşası için İdare'ye dosya vermişti.

TOKİ, ön yeterlilik ihalesine giren 16 firmayı "ön yeterlilik şartnamesine" göre puanlamaya tabi tuttu. Değerlendirme sonunda 5 firma yeterlilik alamazken, 11 firma ihalenin teklif alma oturumuna katılma hakkı kazandı. Bu firmalar, 2 Mayıs'ta TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde Akyazı Spor Kompleksi ihalesini kazanabilmek için tekliflerini verecek.

40 bin seyirci kapasiteli stadyum

İdare'nin, Trabzon'a inşa edeceği tesis, Avrupa'nın en modern spor kompleksleri arasında gösteriliyor. Proje, Karadeniz'in 800 bin metrekarelik alanında yapılan dolgu sahasında hayata geçirilecek.

Spor kompleksinde, 40 bin seyirci kapasiteli stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, kamp eğitim merkezi binası, açık spor tesisleri, 2 doğal çim sahası, 5 sentetik çim saha, 4 tenis kortu, 2 basketbol sahası, 1 voleybol sahası ve açık otopark bulunuyor.