BIST 10.100
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,81
HABER /  GÜNCEL

Bu akşam sakın kaçırmayın!

Yürekler bu gece Konya'da olacak. Mevlana için Konya'ya giden binlerce kişi bu gece muhteşem bir gece yaşayacak.

Abone ol

Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî... Bir büyük Allah dostu, tasavvuf mesleğinin kâmil mürşidi,Mevlevilik yolunun pîri. Fânî âlemden geçeli sekiz asır olmasına rağmen hâlâ insanlara yol göstermeye devam ediyor. Batı'da pek çok kişi onun vasıtasıyla İslâm'la tanışıyor.

Dünyanın dört bir yanından insanların çağrısına kulak verdiği Hz. Mevlâna’nın 735. Vuslat Yıldönümü Anma Töreni, bu gece gerçekleşecek Şeb-i Arus(Düğün Gecesi) ile sona erecek. Şeb-i Arus’a Başbakan Recep Tayyip

 
Muhteşem bir tören olan Vuslat,
internet üzerinden de canlı olarak
izlenebilecek. Yaklaşık 10 gün
boyunca süren etkinlikleri yurt
içinden ve yurtdışından milyonlarca
internet kullanıcısı, Büyükşehir'in
web sitesinden takip etti.

Etkinliklerin bugünkü bölümünü
izlemek için TIKLAYIN
Erdoğan, bakanlar, bazı büyükelçiler başta olmak üzere diplomatik temsilciler katılıyor. Anma Etkinlikleri, son iki güne kadar katılımın düşük olması nedeniyle sönük geçmişti.

BAŞBAKAN’IN KONYA TEMASLARI

Şeb-i Arus için Konya’yada olacak olan Başbakan Erdoğan, eski adliye binası alanında toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AKP İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Konya’nın önde gelen isimleriyle Dedeman Otel’de akşam yemeğinde buluşacak. Başbakan Erdoğan Şeb-i Arus etkinliklerine katıldıktan sonra Ankara’ya geri dönecek.

PROFESÖR MEYEROVITCH’İN CENAZE NAMAZI

Mesnevi’yi okuduktan sonra İslam’ı seçip Havva adını alan, 1999 yılında 90 yaşında vefat eden ve vasiyeti üzerine cenazesi Paris’ten Konya’ya getirilen ünlü Fransız Profesör Eva de Vitray Meyerovitch için bugün Sultan Selim
 
Mevlana Müzesi'ni canlı yayında
izlemek için TIKLAYIN
Camii’nde saat 11.00’de cenaze namazı kılınacak. Namazın ardından Profesör Meyerovitch’in cenazesi Üçler Mezarlığı’nda Mevlâna Müzesi’ni gören bir yere defnedilecek.

HAVA KİRLİLİĞİ ŞEB-İ ARUS KLASİĞİ HALİNE GELDİ

Öte yandan önceki Şeb-i Arus Etkinliklerinde de Konya’nın kâbusu haline gelen hava kirliliği, yine korkutmaya başladı. Şehrin üzerine çöken sis tabakası ile birlikte partiküler madde kirliliği sınır değerleri dün ve önceki gün defalarca aşıldı. Çevre ve Orman Bakanlığı istatistiklerine göre dün gece 01.00’de Meram’da partiküler kirlilik sınır değerlerin üç katına kadar vararak 824’e ulaştı. Hava kirliliğine karşı acilen çözüm üretilmesi bekleniyor.

Merhaba Gazetesi