BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Korsanları yerle bir ettiler

Türk gemilerini de kaçıran Somalili korsanlar bu kez fena yakalandı. Başlarına ateş topu yağınca, tekneleri yerle bir oldu!

Abone ol Somalili korsanlar son iki gün içinde biri Türk olmak üzere üç gemi kaçırdı. Ancak Danimarka savaş gemisi bu defa korsanlara ağır darbe vurdu.

Bölgede görev yapan NATO güçlerine bağlı Danimarka savaş gemisi, korsanlara ait tekneyi çapraz ateşle havaya uçurdu. Teknenin havaya uçtuğu an saniyesi saniyesini görüntülendi.

Danimarka savaş gemisi, tekneyi batırmadan önce korsanların hepsini tutukladı. Daha sonrada korsanlara gözdağı vermek için teknelerini batırdı.

TÜRK KARGO GEMİSİ KAÇIRILDI

Somalili korsanlar bir Türk kargo gemisini kaçırdı. ABD Deniz Kuvvetleri sözcüsü Yüzbaşı Nathan Christensen, merkezi İstanbul'da bulunan İsko Denizcilik Şirketi'ne ait bir kargo gemisinin kaçırıldığını belirtti. 3 tonluk ve 100 metre uzunluğundaki geminin Antigua-Barbuda bayrağı taşıdığı kaydedildi. Olayla ilgili şirketten henüz bir açıklama yapılmadı.

Korsanlar, Total petrol şirketince işletilen Endonezya römorkörü de, Yemen'in Mukalla limanından Malezya'ya giderken kaçırmıştı.

RİCE: SORUN GİDEREK BÜYÜYOR

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da, Somali açıklarında dün aralarında bir de Türk gemisinin bulunduğu 3 geminin korsanlar tarafından kaçırılmasının, sorunun giderek nasıl büyüdüğünü gösterdiğini söyledi.

BM'de düzenlenen toplantılarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rice, BM Güvenlik Konseyi'nde, Somali'deki korsanlarla daha etkin mücadeleyi öngören karar tasarısının oybirliğiyle kabul edilmesinin önemli olduğunu belirterek, korsanların ticaret ve güvenliği tehdit ettiğine dikkati çekti.

BU YIL 40 GEMİ KAÇIRILDI

Somalili korsanlar bu yıl 40 gemi kaçırdı. Şu anda korsanların elinde 14 gemiyle 250 kişilik mürettebat bulunuyor.