BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türk firmaları Irakın inşasında

Türk firmaları yerle bir olan Irak'ın yeniden inşası için devrede!

Abone ol Acarsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, ''Irak'ın yeniden inşası kapsamında çıkacak ihalelerle yakından ilgileniyoruz''dedi.

Acar, kendisine ait olan Acarsan Şirketler gurubu ile Merkezi İstanbul'da bulunan Azmi Ofluoğlu'na ait Üniversal Şirketler grubunun ''Universal-Acarsan Sağlık Hizmetleri ve İnşaat Limited Şirketi'' olarak bir araya geldiklerini ve Irak'taki ihalelere ortak katıldıklarını söyledi.

Babil, Kerbela, Misan, Basra ve Nasiriye kentlerinde yapılacak her biri 400 yataklı hastanelerin yapımı için açılan ihaleyi kazandıklarını hatırlatan Acar, şunları ifade etti:

''İhalenin ardından Irak sağlık Bakanı Dr. Salih El Hasnavi ile protokol imzaladık. Toplam 750 milyon dolara ihale edilen her biri 400 yataklı 5 kentteki hastanenin malzemelerinin büyük bölümünü Türkiye'den karşılayacağız. Anlaşmaya göre, yapımını Türk mühendis ve işçilerinin üstleneceği hastanelerin inşaatını 3 yılda tamamlayıp Irak Sağlık Bakanlığına teslim edeceğiz.''

Irak halkının içinde bulunduğu sıkıntıları en kısa sürede atlatacağına olan inancını dile getiren Acar, sözlerini şöyle tamamladı:

''Irak'ta bu ay ihaleyle aldığımız 5 hastane inşaatının yapımına yılbaşından sonra başlayacağız. Önümüzdeki dönem Irak'ın yeniden inşası kapsamında çıkacak ihalelerle yakından ilgileniyoruz. Hastane inşaatlarını ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmazsak verilen süreden önce tamamlayıp Irak hükümetine teslim etmeye çalışacağız. Çünkü, Hastane inşa edeceğimiz 5 kentte sağlık tesislerine acilen ihtiyaç var. Hastanelerin yapımının Irak'ın yeniden yapılanmasında, Türkiye-Irak ilişkilerinin daha da gelişmesine ciddi katkı sağlayacağı umudundayım.''