BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

İşte MHPnin Antalya adayı

MHP'de büyükşehir adayları birer birer açıklanıyor. Son olarak Antalya adayı açıklandı. Peki bu isim kim?

Abone ol Daha önce valilik ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve milletvekilliği görevlerinde bulunan Kemal Çelik, MHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı.

Siyasi partiler belediye başkan adaylarını birer birer açıklamaya başladı. MHP, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için valilik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve milletvekilliği görevlerinde bulunan Kemal Çelik’i aday gösterdi. Çelik, “hurriyet.com.tr”ye yaptığı açıklamada, hedeflerinin “iyi yönetim, birlikte yönetim” olacağını söyledi.

”Dünya kenti, çok kötü yönetiliyor”

Antalya’da seçimin zorlu geçeceğini ve seçimin galibinin kendisi olacağını öne süren Kemal Çelik, şunları söyledi: “Antalya dünya kenti olarak tanımlanıyor. Bu da doğrudur. Ama bu dünya kenti çok kötü yönetiliyor. Alınan kararlar ve yapılan yatırımlar Antalya dışından planlanıyor ve Antalyalıya sorulmadan uygulanıyor. Örneğin Antalya esnafını perişan eden hafif raylı sistem de bunun çarpıcı bir örneğidir. Bütün icraatlar ve bütün yatırımlar bu şekilde yapılıyor. Antalya son 5 yılını kaybetmiştir.”

Belediye hizmetlerinin halka ve esnafa yeni kazanımlar , artı değerler sağlayan hizmetler olması gerektiğini kaydeden Kemal Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tam tersine, bu hizmetler halka bir şey vermemiş, üstelik cebinden de götürmüştür. Dünya kenti Antalya’da yeni bir yönetim modeli uygulayacağız. Buna ‘iyi yönetim -birlikte yönetim modeli’ diyoruz. Bunu şöyle açabiliriz: Biz Antalya’yı belediye, halk, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle birlikte yöneteceğiz. Bunun dünyadaki örneğine ‘birlikte- iyi yönetim’ deniliyor. Halka rağmen hiçbir şey olmayacak.”

Turizmden hak ettiğini alamıyor

Antalyalının en büyük şikayetinin turizmden hak ettiği payı alamaması olduğunu kaydeden Çelik, bunun nasıl giderileceğini de şöyle açıkladı:
“Bunun için de 5-6 önemli büyük proje uygulayacağız. Antalya’ya gelen turistlerin oluşturacağımız bu cazibe merkezlerini ziyaret etmelerini sağlayacağız. Antalya esnafına ve Antalyalılara turizm gelirlerinin yansımasını bu yolla gerçekleştireceğiz. Lara ve Kundu tarafındaki oteller artık Büyükşehir sınırları içerisinde. Bu oteller de yeteri kadar turizmden kazanamıyor ve ucuz turist uygulaması yapıyorlar. Dünya kenti Antalya’ya pahalı turist getirilmesine de yardımcı olacağız. Ama bizim sınırlarımızdaki otellerdeki turistlerin de oluşturacağımız cazibe merkezlerine kolaylıkla gelebilmelerini sağlayacak yatırımlar yapacağız, uygulamaları gerçekleştireceğiz. “