BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Ankara-Eskişehir 1 saat

Hızlı tren için geri sayım başladı. Yeni yılla birlikte Ankara ve Eskişehir arasında seferler başlıyor. Fiyatlar da belli oldu.

Abone ol TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-Eskişehir arası hızlı tren bilet fiyatlarının da 30 ile 40 YTL arasında olacağını belirtti.

Karaman, Ankara-Eskişehir arasını 1 saat 5 dakikaya indirecek tren seferlerinin ne zaman başlayacağı konusunda ise kesin bir tarih vermekten kaçındı. Ancak, 2009'un ilk aylarında seferlerin başlayacağını kaydetti.

Karaman, hızlı tren hatlarının bulunduğu illere çevre illerden ulaşımı kolaylaştırmak için otobüs firmaları ile anlaştıklarını da vurguladı.

Karaman, "Hızlı tren yolcuları ücretsiz veya düşük ücretle tren garına ulaştırılacak." dedi. Şehirler arası otobüs firmaları Ankara-Eskişehir arasında 15-20 YTL'ye yolcu taşıyor. İki şehir arası yolculuk otobüsle 2.5-3 saat sürüyor.

NEDEN GECİKME OLDU?

Ankara-Eskişehir arasında sefere konulacak hızlı tren, Başkent'teki hemzemin geçitlere takıldı. Hızlı tren, Ankara'daki 4 hemzemin geçitte güvenlik tedbirlerinin alınmasını bekliyor. Hızlı tren hattı üzerinde bulunan 4 hemzemin geçitte sorun olduğunu söyleyen Karaman, Atatürk Orman Çiftliği, Hava Durağı, Lale Durağı ve Sincan Sanayi Sitesi hemzemin geçitlerinde güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğini vurguladı. Karaman, altgeçit yapılmaması halinde hemzemin geçitleri kapatacaklarını, kendi yetkileri olduğunu ve yetkilerini kullanacaklarını ifade etti.