BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

BTKdan yalan haber açıklaması

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yapılan hâkim incelemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yapılan hâkim incelemesiyle ilgili açıklama yaptı.

BTK, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yapılan tespit keşif işleminde hâkime herhangi bir fiili engellemede bulunulmadığı belirtildi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Osman Kaçmaz'ın talebiyle TİB'de yapılan dinleme iddiası incelemesindeki tartışmaya Bilgi Teknolojileri son noktayı koydu.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, 05 Kasım 2009 tarihinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yapılan aramanın perde arkası anlatıldı.

Açıklamada "Kurumumuzda Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yapılan tespit/keşif işlemi ile ilgili olarak çeşitli basın yayın organlarında tespit/keşif işlemleri sırasında tartışma yaşandığı, hâkimlikçe istenilen bazı hususların yerine getirilmediği şeklinde doğru olmayan, kamuoyunu yanıltıcı haberlere yer verilmiştir." denildi.

İNCELEMEYİ YAPAN HÂKİMİN KEŞİF ZAPTINA BAKILABİLİR

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi hâkiminin ve bilirkişi heyetinin önceden haber vererek, 05 Kasım 2009 tarihinde Kuruma tespit, keşif işlemi için geldiği belirtildi. Belirtilen hâkimliğin işlemlerini tamamlayarak keşif tutanağı düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, "Yapılan işlemler ve keşif esnasındaki tespitler, hâkimlikçe tutulan 05 Kasım 2009 tarihli keşif zaptında ayrıntılı olarak yer almıştır. Bu süreçte kesinlikle herhangi bir fiili engellemede bulunulmamıştır." ifadeleri kullanıldı.